Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Søren cykler for Astma-Allergi Danmark

Søren Oxbølls familie er ramt af astma og pollenallergi. Derfor har han valgt at samle ind til Astma-Allergi Danmark gennem sin cykling.

Søren cykler for Astma-Allergi Danmark via indsamlingssiden BetterNow

For fem år siden begyndte Søren Oxbøll at samle ind til patientforeninger gennem sin cykling. I år har han besluttet sig for at samle ind til Astma-Allergi Danmark i forbindelse med, at han skal deltage i cykelløbet TransAlp. Derfor har Søren arrangeret sin egen indsamling via hjemmesiden BetterNow. 

 

Jeg kunne se på min hustru Gitte, der har astma, at det var en helt anden udfordring for hende end for mig, når vi var ude at cykle sammen. Vores ene søn har også både astma og pollenallergi. Derfor giver det rigtig meget mening at samle ind til en organisation, hvor det er til gavn for en masse mennesker.

TransAlp-løbet foregår i Alperne og byder på en del flere udfordringer, end Søren hidtil har udsat sig selv for. 

– Der var mange udfordringer i de tidligere løb, men jeg vil gerne noget, der er mere ekstremt. Derfor har jeg meldt mig til TransAlp-løbet, hvor man cykler i Alperne. Det er op ad bakke hele vejen – på seks-syv dage skal jeg køre 830 kilometer og 18.000 højdemeter. Altså 18 kilometer op ad bakke. 

For 52-årige Søren, som cykler mellem 250 og 300 kilometer om ugen, har det stor betydning at kombinere udfordringerne i cyklingen med at samle ind til et velgørende formål: 

– Jeg kører indenfor på en hjemmetræner for at gøre mig klar til sæsonen, når vejret ikke er til cykling på landevejene. Det er fedt at samle ind gennem cyklingen. Følelsen af, at der er nogen, der støtter mig, og at det går til et godt formål, er en stærk motivation for mig.

Gittes astma var en øjenåbner

Som familiemedlem til en astmaramt kan det være svært at forstå, hvordan det føles ikke at kunne få vejret – især under motion. Det har Søren oplevet under parrets cykelture sammen. 

– Jeg så jo, hvad astma gjorde ved Gitte, når vi kørte op ad bakke. Vi har blandt andet cyklet i bjerge på Mallorca og i Toscana, og der kunne jeg jo godt se, hvilke udfordringer Gitte fik. Hele åndedrætssystemet bliver påvirket, fordi det bliver rigtig hårdt. Man skal yde en hel masse, og man skal trække vejret hurtigt. Gitte er nødt til at køre i sit eget tempo, for man kan ikke andet, når man har astma. 

Selvom Gitte har udfordringer med astma, cykler parret stadig sammen. Især ét eksempel har været en øjenåbner for Sørens forståelse af, hvordan det føles at cykle, når man har astma. 

– Man skal forestille sig at trække vejret gennem et sugerør og så gå op ad en trappe. Det er præcis det, Gitte oplever: At hun ikke kan få luft nok ned i lungerne til at kunne yde det, som er krævet for at køre hurtigere. Det, synes jeg, er tankevækkende. Folk, som ikke har astma, forstår ikke, hvad det vil sige, når lungekapaciteten er begrænset. 

For Søren og Gittes søn Simon, der har både astma og pollenallergi, er det tydeligt, at fysisk aktivitet kan hjælpe på hans astmasymptomer. 

– Vores søn får det bedre med sin astma, når han træner og dyrker noget sport, som gør, at han får vejrtrækningen sat i vejret, fortæller Søren.

Ny målsætning

Søren havde et mål om at indsamle 7.500 kroner, og det lykkedes ret hurtigt. På få måneder nåede indsamlingen op på 8.300 kr., og det er på trods af, at cykelløbet endnu ikke er startet. Derfor har han nu sat et nyt mål om at indsamle 10.000 kroner. 

– Indsamlingen går over al forventning! Min plan er at blive ved med at cykle frem til september-oktober måned, og indtil da vil jeg presse på for, at folk skal støtte endnu mere. Flere af de, som støtter mig, har selv astma eller har familiemedlemmer, der er ramte. Når folk kender nogen, der er ramte, så vil de gerne støtte, fordi de ved, hvad det drejer sig om, fortæller Søren.

SAML IND MED BETTERNOW.ORG

Indsamlingssiden BetterNow er en hjemmeside, hvor private kan oprette deres egne indsamlinger til velgørende formål. På den måde kan man bidrage med det, man er god til – fx cykling – og samle ind til en sag, der giver mening for en. Den enkelte kan gøre en stor forskel med en BetterNow-indsamling, som giver mulighed for at engagere hele sit sociale netværk i projektet. Du kan starte din egen indsamling her.

 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning