Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Rift om at blive priktestet

 

d.06.05.2014: 45 mennesker nåede at blive priktestet, da Astma-Allergi Danmark tilbød gratis allergitest på University College Sjælland i Trekroner. Interessen for at blive klogere på, om man render rundt med en uopdaget allergi var så stor, at vi allerede måtte lukke køen til priktestning efter en time.


Af de 45 personer, der nåede at blive priktestet inden patientforeningen Astma-Allergi Danmark simpelthen måtte lukke køen på grund af den voldsomme interesse fra borgerne i Roskilde, viste det sig, at 33 procent havde allergi, og mange endda over for flere ting. De fremmødte kunne bl.a. blive testet for allergi over for de mest almindelige allergener så som birk, græs, kat, hest, hund, husstøvmider og skimmelsvampesporer.

De høje tal kommer dog ikke bag på rådgivningschef Betina Hjorth:

- Det viser tydeligt, at der er et ønske om og et behov for udredning og rådgivning af allergipatienter.

Astma-Allergi Danmark lavede den gratis priktest og lungefunktionsmåling i forbindelse med den verdensomspændende World Asthma Day d. 6. maj, for at sætte fokus på den oversete sygdom, som allergi er.

- Dagens resultater bekræfter vores fornemmelse for, at mange går rundt uden en korrekt diagnose, og at der er behov for fokus på allergiudredning. En ubehandlet høfeber med symptomer fra øjne og næse kan nemlig udvikle sig til astma, siger Betina Hjorth

 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning