Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Pollensæsonen måske på vej

 

d. 19.12.2014: 2014 har været et ualmindeligt varmt år, og det har givet usædvanligt høje pollental. Fortsætter varmen i det nye år, kan allergikere derfor risikere at gå endnu en lang og hård pollensæson i møde.

 

Ifølge DMI har 2014 været et rekordvarmt år med en gennemsnitstemperatur på 10 grader. Og det har resulteret i en hård pollensæson. Desværre kan den usædvanlige varme betyde, at der også i det nye år venter en lang og ubehagelig sæson.


- Sidste gang Danmark havde et rekordvarmt år var i 2007, og dengang begyndte pollensæsonen allerede den 11. januar. Der er derfor god grund til at frygte, at allergikere i det nye år risikerer en længere periode med irriterede øjne og tilstoppede næser, siger Karen Rasmussen, biolog og leder af pollenregistreringen i Astma-Allergi Danmark.


Desuden kan den lune vinter betyde, at der lokalt allerede kan være enkelte elletræer og hasselbuske, der så småt begynder at blomstre. I Astma-Allergi Danmark begynder vi dog endnu ikke pollenmålingerne, da forekomsten af pollen sandsynligvis stadig er på et lavt niveau, og sætter kulden ind, som DMI varsler, stopper træerne igen med at blomstre.


Pollenvarslinger i 2015

I det nye år holder vi naturligvis øje med vejret, så vi er klar til at sætte ind med vores tømninger af pollenfælder, hvis varmen fortsætter. Når vi begynder, kan de daglige pollen- og sporemålinger ses på astma-allergi.dk, på Facebook-siden, twitter og app.
 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning