Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

På lærerigt pollenkursus i Polen

d. 11.08.2015: Identifikation af pollentyper og øvelser i laboratoriet stod på programmet, da Astma-Allergi Danmarks biolog, Karen Rasmussen, var på en uges intensivt kursus i Polen denne sommer. Hun fortæller her, hvad hun tager med hjem af viden.
 
Det var i selskab med førende forskere og fagfæller fra 16 europæiske lande, at Karen Rasmussen, Astma-Allergi Danmarks biolog og leder af pollentællingerne, deltog i pollenkurset "12th European Course on Basic Aerobiology" i slutningen af juli 2015. Kurset blev afholdt på University of Rzeszów i Polen.
 
- Det var en masse spændende emner på programmet blandt andet identifikation af pollentyper, og modellering af hvordan luftbårne partikler spredes. Det lyder måske nørdet, men det er alt sammen vigtig viden, vi kan bruge i vores arbejde med at hjælpe pollenallergikere i Danmark, siger Karen Rasmussen.
 
 
Bynke-ambrosie i fokus
Et af de emner, der var særligt i fokus på kurset, var pollen fra den stærkt allergifremkaldende bynke-ambrosie. I Danmark er planten kategoriseret som en invasiv art, som frygtes at sprede sig i takt med, at klimaet bliver mildere.
 
- Vi fik god træning i at identificere pollen fra bynke-ambrosie, der er et stort problem i Sydeuropa, hvor planten er særlig udbredt. Det var meget brugbart, da der med stor sandsynlighed vil komme flere pollen fra bynke-ambrosie i Danmark i fremtiden blandt andet på grund af klimaforandringer, siger Karen Rasmussen.
 
Karen Rasmussen vurderer, at bynke-ambrosie vil komme i stigende fokus i Danmark fremadrettet på grund af de negative konsekvenser planten kan få for pollenallergikere.
 
- Med flere pollen fra bynke-ambrosie i Danmark vil antallet af pollenallergikere givetvis stige. Bynke-ambrosie blomstrer typisk i august og september, men vi har allerede nu registreret enkelte pollen fra planten i både Viborg og København.
 
Hun ser tilbage på et lærerigt kursus, hvor hun også har udvekslet erfaringer med pollentællere fra blandt andet Ukraine og Kroatien, der registrerer mange pollen fra bynke-ambrosie.

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning