Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Pollenfælden er i gang


Siden slutning af december har Astma-Allergi Danmark tømt pollenfælden hos DMI i København, fordi vinteren på det tidspunkt var meget mild.  Dermed er der så småt taget hul på en ny pollensæson. Pollenmængderne er dog stadig så minimale, at det er de færreste allergikere, der mærker det.
 
Samtidig afhænger begyndelsen af årets pollensæson af vejret.  Fortsætter det med frost og kulde, som vi har oplevet den seneste tid, vil det nemlig helt fjerne de få pollen, der er i luften. Men vender det milde vintervejr tilbage, står pollenallergikerne over for endnu en tidlig sæsonstart. Normalt starter en typisk sæson midt i februar, men sæsonstarten for de tidlige forårstræer kan variere med helt op til to måneder. 

- En lun vinter, som vi havde lige før årsskiftet, betød at enkelte elletræer og hasselbuske i en kort periode begyndte at blomstre, men så satte vinterkulden ind og fik træerne til at standse blomstringen. Når plusgraderne igen vender tilbage, vil det for alvor sætte gang i forårstræernes pollenproduktion, og så er pollensæsonen over os, forklarer Karen Rasmussen, pollenbiolog hos Astma-Allergi Danmark.

Indtil pollensæsonen startes helt op med daglige pollen- og sporemålinger på astma-allergi.dk, pollenmail, Twitter og app, kan du følge vores ugentlige pollentællinger her.
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning