Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Politikere smøger ærmet op

Jeppe Jakobsen (DF) testes for allergi
Viden på allergiområdet siver ud af sundhedsvæsnet. Så klar er meldingen fra Astma-Allergi Danmarks vicedirektør, Anne Holm Hansen.
 
- Den negative spiral med faldende vidensniveau, lange ventelister og haltende udredning og behandling skal bremses. Det kræver, at politikerne forholder sig til, hvordan man vil sikre, at alle fremover får samme tilbud om udredning og behandling af høj kvalitet, siger Anne Holm Hansen.

Og der bliver forhåbentlig rig mulighed for at drøfte netop manglen på allergilæger og et tiltrængt kvalitetsløft med politikerne, når Astma-Allergi Danmark den 27. april omdanner Christiansborg til en mindre allergiklinik i samarbejde med Allergiklinikken fra Gentofte Hospital. På dagen kan politikerne samtidig få målt deres lungefunktion og blive undersøgt for, om de har allergi.
 

Behov for et vendepunkt


Allergi er i dag et stort og voksende problem, der volder problemer både for den enkelte og for samfundet. Alligevel er området i årevis blevet nedprioriteret. Det har blandt andet betydet, at de kompetencestærke allergispecialister ikke erstattes af nye, når de forlader arbejdsmarkedet.
 
- Det smitter af i hele sundhedsvæsenet, når specialister på et område forsvinder. Dels er der ingen til at klæde allergicentre, praktiserende læger og andre grupper i sundhedsvæsenet på med viden. Dels udvandes den vigtige viden, der er opbygget på området, forklarer Anne Holm Hansen.

Udover at besøget på Christiansborg giver politikerne indblik i udfordringer på allergiområdet peger Astma-Allergi Danmark på en række centrale områder, der er nødvendige at gennemføre for at nedbringe ventelister og højne kvaliteten i behandlingen af allergi. Fx er det helt afgørende, at en højt specialiseret fagområdeuddannelse prioriteres, og at der kommer en national struktur for udredning og behandling af allergiske sygdomme.
 

Fastholder politisk fokus


Det er fjerde gang, Astma-Allergi Danmark prikker til politikerne. Formålet er, at de gentagne besøg på Christiansborg skal være med til at fastholde et politisk fokus på, at der er behov for investering i uddannelse på allergiområdet.
 
Hvis du er interesseret i at følge med, når Astma-Allergi Danmark prikker til politikerne den 27. april, kan du holde øje med Astma-Allergi Danmark på de sociale medier.
 
Den 3. maj har du desuden selv mulighed for at få målt lungefunktion eller få en priktest, hvis du kommer forbi Højbro Plads, hvor Astma-Allergi Danmark rykker ind med pop-up have og et allergitelt med læger, der er klar til at undersøge og rådgive.
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning