Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Pas på dine hænder, når du beskytter dig mod virus

I denne tid er det vigtigt, at vi vasker hænder ofte – men hyppig håndvask kan irritere huden og give håndeksem, og også øge risikoen for hudallergi. Husk derfor at beskytte dine hænder, samtidig med at du beskytter dig selv mod virus.

Hyppig håndvask er vigtigt for at undgå corona-smitte. Pas samtidig på sårbar hud med Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic.

Hyppig håndvask er vigtigt for at undgå corona-smitte. Pas samtidig på sårbar hud med produkter med allergimærkningen Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic. Foto: Colourbox

Myndighederne anbefaler os at vaske hænder og bruge håndsprit ofte for at undgå smitte med corona-virus – men de gode anbefalinger kan være hård kost for dem med eksem og sårbar hud. 

Håndvask og håndsprit tærer på fedtmængden i huden, og hvis hudbarrieren bliver beskadiget, er man i større risiko for eksem.

Astma-Allergi Danmark anbefaler, at du bruger håndsæbe og -sprit med allergimærkningen Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic til den hyppige håndvask – så er du sikker på ikke at blive udsat for parfume og andre ingredienser, som er kendt for at være allergifremkaldende. Der stilles også krav til at håndsprit skal være tilsat ingredienser, der sikrer, at huden ikke tørrer ud.

En øget brug af håndsæbe med parfume og andre allergifremkaldende ingredienser kan endda øge den enkeltes risiko for at blive ramt af hudallergi, også kendt som kontaktallergi. 

Brug en fed creme efter håndvask og afspritning

For at beskytte hænderne mod udtørring anbefaler Astma-Allergi Danmarks Rådgivning, at du også husker at smøre dine hænder med en fed creme. Så kan huden bedre opretholde sit fedtniveau, og du er bedre beskyttet mod at udvikle eksem. 

Vælg en creme med allergimærkningen Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic – så har et hold af erfarne eksperter vurderet alle ingredienserne for dig, og risikoen for hudallergi er minimal. 

Der findes over 1200 produkter med allergimærkningen Den Blå Krans eller Asthma Allergy Danmark alene i Danmark, og de kan købes i de fleste dagligvarebutikker.

Du kan søge efter produkter med allergimærkningen her: 

Rådgivningen har udvidede åbningstider på grund af corona-situationen

Astma-Allergi Danmarks Rådgivning holder sig fuldt opdaterede på corona-situationen, og sidder klar til at besvare spørgsmål relaterede til allergi, høfeber, eksem og astma. De kan kontaktes på telefon 43 43 42 99 alle hverdage, og har i øjeblikket udvidet åbningstiden til 9-14.

Som medlem kan du også booke tid til at få rådgivning, lige når det passer dig. Brug selvbetjeningsportalen: Selvbetjening for medlemmer

Nyhed: 18.03.2020

Medlemskab for dig

Har du astma, allergi, høfeber og eksem, står du ikke alene.
I Astma-Allergi Danmark arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.


Vi er din medlemsforening


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning