Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Parfume skjuler sig i bind

Eksem og kløe kan være konsekvenser ved parfume i trusseindlæg og bind, der i værste tilfælde også kan give parfumeallergi, som man ikke slipper af med resten af livet.
Som det ser ud nu, er det dog ikke let at styre uden om de parfumerede indlæg. Den danske lovgivning indeholder nemlig ingen krav om deklaration af parfume i bind. 
 
- Det er et svigt af forbrugerne. De har jo ikke en chance for at gennemskue, om der er parfume i et produkt, når det ikke står på produktemballagen, siger vicedirektør i Astma-Allergi Danmark, Anne Holm Hansen.
 

Behov for klare regler

Ifølge Astma-Allergi Danmark er der behov for, at det som forbruger bliver lettere at finde ud af, hvilke bind der er parfume i. Derfor er der brug for, at der kommer regler for deklarationen af parfume i bind og andre forbrugerprodukter som fx bleer, da der heller ikke her eksisterer regler. På den måde vil forbrugeren kunne træffe et valg ud fra et langt mere oplyst grundlag, end det er tilfældet i dag.
 
- Vores rådgivning oplever lige nu en stor stigning i henvendelser om parfumerede bind, fordi forbrugerne blandt andet oplever, at de mangler oplysninger om produkterne. Derfor anbefaler vi, at myndighederne sikrer, at der kommer klare regler på området, så forbrugerne får bedre mulighed for at fravælge parfume, siger Anne Holm Hansen.
 
Hun anbefaler, at man som forbruger går efter produkter med allergimærket Den Blå Krans, hvis man vil være sikker på at undgå parfume i trusseindlæg. Mærkningsordningen tillader nemlig ikke parfume i deklarerede produkter.
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning