Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

På skolebænken med eksem på skemaet

Smøreteknik, myter om hormoncremer og kløe ved sengetid eller under idræt. Alle er de blandt de emner, der vejledes i, når Astma-Allergi Danmark igen i år holder eksemskoler over hele landet.
 
- Mange som er ramt af eksem befinder sig i en ond spiral med kløe og voldsomme eksemudbrud. Men når du klør på huden, bliver eksemet værre, hvilket kun gør, at det klør endnu mere, og dermed starter den onde spiral. Derfor har vi på eksemskolerne fokus på, hvordan du slår klø-automatpiloten fra og i stedet benytte nogle effektive behandlingsprincipper, der også virker forebyggende, siger Betina Hjorth, rådgivningschef i Astma-Allergi Danmark, som kun kan anbefale eksemramte at deltage i kurset.

 

Hvem kan få glæde af eksemskolen?

Astma-Allergi Danmarks populære eksemskoler er for unge, voksne og forældre til børn med atopisk eksem, og de styres af garvede eksemeksperter. Blandt andet kan du møde overlæge fra dermatologisk afdeling på Odense Universitetshospital, Charlotte Mørtz, der fortæller om den nyeste viden inden for området. Også sygeplejerske og allergikonsulent Annemarie Yde-Andersen vil deltage på dagen, hvor hun deler ud af praktiske råd til, hvordan du kan løse hverdagens udfordringer. Sidst men ikke mindst står Astma-Allergi Danmarks rådgivningschef Betina Hjorth klar til at svare på spørgsmål.
 
 
- Den evindelige kløe, som følger med, når man har atopisk eksem, fylder meget på vores eksemskoler. Men vi kommer også ind på emner som arvelighed, miljø, hudpleje, allergiøkonomi samt de nyeste forskningsresultater og behandlingsprincipper, så det er en god mulighed for at blive opdateret med den allernyeste viden om eksem, forklarer Betina Hjorth.
 
Desuden indeholder undervisningen konkrete smøretips og råd om, hvordan man håndterer sit barn, der lider under kløen. Også kursusdeltagernes egne spørgsmål præger undervisningen, og i pausen er der mulighed for at få prøver af forskellige hudplejeprodukter.
 

Ta’ med på eksemskole

Astma-Allergi Danmark afholder eksemskoler fem steder rundt om i landet i tidsrummet kl. 18.30-21.30.
 
  • Onsdag 3. februar 2016 – København, IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V
  • Torsdag 3. marts 2016 – Aarhus, Danhostel Århus Vandrerhjem, Marienlundsvej 10, 8240 Risskov
  • Onsdag 30. marts 2016 – Odense, Odin Havnepark, Mødecenter Fabrikken, Lumbyvej 11, 5100 Odense C
  • Torsdag 14. april 2016 – Herning, BEST WESTERN Hotel Eyde, Torvet, 7400 Herning
  • Tirsdag 26. april 2016 – Slagelse, Håndværkergården, Landsgravvej 27, 4200 Slagelse
Eksemskolerne er gratis og for alle – børn, unge, voksne, forældre - der vil vide mere om eksem, men husk at tilmelde dig for pladserne uddeles efter først-til-mølle princippet.
 
Du tilmelder dig ved at skrive til Betina Hjorth på bh@astma-allergi.dk eller ved at ringe til vores sekretariat på 43 43 59 11. Husk at oplyse e-mailadresse og hvor mange deltagere I kommer.
 
De gratis eksemskoler kan lade sige gøre via økonomisk støtte. I 2016 er det ved hjælp af bidrag fra Actavis, Apotekernes A.m.b.a. og La Roche-Posay. Det faglige indhold på eksemskolerne er uafhængigt af den økonomiske støtte.


 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning