Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Over en million danskere oplever udbrud af nældefeber


Kløende og røde hævelser er blandt de typiske reaktioner, når huden strejfer en brændenælde. En sådan reaktion har lagt navn til det udslæt, der hedder urticaria, også kaldet nældefeber.

En stor undersøgelse, som Astma-Allergi Danmark netop har gennemført, viser, at over en million danskere har oplevet udbrud af nældefeber. Det er et overraskende højt antal, der rykker ved den hidtidige antagelse om, hvor udbredt nældefeber er. Tilmed oplever over halvdelen af danskerne deres første anfald før de fylder 20 år.

- Undersøgelsen viser et klart behov for at komme tættere på nældefeber. Især i lyset af at de første udbrud af nældefeber kommer i en meget ung alder. Alt for mange ved ikke, hvad der udløser udbruddene, og især mange kronikere døjer med gener og en behandling, der ikke virker, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.

Nældefeber forringer livskvaliteten

Undersøgelsen viser samtidig, at næsten dobbelt så mange kvinder som mænd oplever udbrud af nældefeber. Knap halvdelen, ca. 525.000 danskere, har haft det seneste anfald for mindre en fem år siden. For denne gruppe oplever hver fjerde, at nældefeber i høj grad forringer deres livskvalitet. 

Det er gener som kløe, dårlig nattesøvn og følelsen af, at ens hud er grim, som fylder hos den enkelte, når et udbrud af nældefeber er i gang. Ifølge undersøgelsen har hver sjette tilmed kronisk nældefeber, som betyder, at nældefeberen kan vare i flere uger, måneder eller år.

- Som landsdækkende forening påtager vi os at løfte en vigtig del af videns- og rådgivningsopgaven. Vi kan imidlertid ikke løfte opgaven alene, siger Anne Holm Hansen og fortsætter:

 

Det er et samfundsansvar at gøre mere for især kronikerne, som lider under langvarige udbrud. Vi skal sammen med sundhedsvæsenet arbejde for at øge behandlingstilfredsheden for den store gruppe, som ikke bliver hjulpet i dag

- Anne Holm Hansen

Spørg løs om nældefeber 1. oktober

På lørdag den 1. oktober er det den internationale mærkedag for nældefeber ’World Urticaria Day’, og Astma-Allergi Danmark bruger dagen til at skabe opmærksomhed omkring nældefeber.

Derfor sidder foreningens rådgivere parat fra kl. 10-12 på telefonnr. 4343 4299 til at svare på spørgsmål om nældefeber.
Alle kan ringe og få gratis rådgivning.

Læs mere:

 

Allergimærket Den Blå Krans

Køb produkter med Den Blå Krans
og undgå allergifremkaldende stoffer

 


Rådgivning når det passer dig

Bliv medlem og få adgang til online rådgivning


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning