Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nye lusemidler styrer udenom allergi

Nu kan du bekæmpe lus med allergimærket Den Blå Krans. For første gang er to lusemidler blevet godkendt af Astma-Allergi Danmark.

Nye lusemidler med allergimærket Den Blå Krans

Nu kan du bekæmpe lus med allergimærket Den Blå Krans.​ Foto: Astma-Allergi Danmark.

Lus kribler og krabler, og nu er der heldigvis kommet nyt håb for hovedbunden, når de små blodsugende bæster skal bekæmpes. Astma-Allergi Danmark, som står for allergimærket Den Blå Krans, har nemlig for første gang godkendt lusemidler.

Rikke Bille, chef for allergimærket Den Blå Krans i Astma-Allergi Danmark, siger:

 

Det er altid glædeligt, når vi kan sætte allergimærket Den Blå Krans på en ny produktgruppe, og vi dermed gør det nemmere for forbrugerne at undgå allergifremkaldende stoffer.

Rikke Bille, chef for Den Blå Krans

Samme virkning uden parfume

Det er Dansk Supermarked, som producerer lusemidlerne, der bærer allergimærket Den Blå Krans. Virkningen er uændret i forhold til andre lusemidler, og det virksomme stof, der dræber lusene, er det samme, som anvendes i visse andre lusemidler.

Med de nye allergimærkede lusemidler kan man til gengæld være sikker på at undgå allergifremkaldende stoffer som fx parfume, som man kan møde i andre produkter. Det vil ifølge Astma-Allergi Danmark især komme en helt særlig gruppe af små forbrugere til gode:

 

Nogle børn får jo ofte lus, og vi ved, at lusemidler kan indeholde allergifremkaldende stoffer som eksempelvis parfume. Med de nye lusemidler er det muligt for alle – ikke mindst for forældre på vegne af deres børn – at tage et trygt valg i kampen mod lusene.

Rikke Bille, chef for Den Blå Krans

Parfume er et af de stoffer, flest får allergi af. Jo oftere din hud kommer i kontakt med parfume, jo større risiko er der for at udvikle parfumeallergi. Man kan minimere risikoen ved at vælge produkter med allergimærket Den Blå Krans.

Levevis Lusekur kan fås i Føtex og Lovena Lusekur kan fås Netto.

FAKTA: Allergivenlig kamp mod lus

  • Lusemidlerne fra Dansk Supermarked er de første lusemidler, som får Astma-Allergi Danmarks allergimærke Den Blå Krans.
  • Lusemidlerne indeholder kun en enkelt ingrediens – nemlig stoffet dimethicone – som aktivt dræber lusene.
     
  • Den Blå Krans har strenge krav til produkter, herunder lusemidler, som blandt andet ikke må indeholde parfume eller allergifremkaldende konserveringsstoffer.

Nyhed: 29.11.2017

​​

 

Rådgivning når det passer dig

Bliv medlem og få adgang til online rådgivning


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning