Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Ny kampagne fra Miljøstyrelsen om kosmetikregler

Alle kosmetiske produkter skal leve op til Kosmetikforordningen, der indeholder en række regler om markedsføring af kosmetik på det danske marked og i resten af EU. Alligevel viser en undersøgelse lavet af Miljøstyrelsen, at flere forhandlere i kosmetikbranchen ikke kender deres ansvar i forhold til Kosmetikforordningen, der ellers skal sikre, at kosmetiske produkter ikke udgør en sundhedsrisiko for forbrugerne.
 
Miljøstyrelsen igangsætter derfor en informationskampagne, der skal hjælpe forhandlere af kosmetiske produkter til at blive bevidste om deres ansvar. Samtidig vil kontrollen med overholdelse af reglerne i det nye år blive skærpet.
 
- Det er helt afgørende, at producenter, importører og forhandlere kender deres ansvar i forbindelse med blandt andet mærkning og deklaration af produkter, så forbrugerne har mulighed for at gennemskue, om der fx er parfume eller andre allergifremkaldende stoffer i et produkt. Derfor er det positivt, at Miljøstyrelsens sætter fokus på området i deres nye kampagne, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.

Den Blå Krans tolererer ikke parfume

Vil du være sikker på at vælge kosmetiske produkter – uanset om det er makeup, neglelak, tandpasta eller bodylotion – der udgør en minimal risiko for udvikling af allergi, kan du se efter allergimærket Den Blå Krans.
 
Allergimærket Den Blå Krans er nemlig det mærke i Danmark, der guider frem til produkter med minimal risiko for udvikling af allergi. Eksempelvis må der i produkter med Den Blå Krans ikke tilsættes parfume, farvestoffer, MI eller formaldehyd, der er et konserveringsmiddel.
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning