Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Ny guideline til kontakteksem skal sikre bedre behandling

Måske har du oplevet, at din hud bliver rød, kløende, eller at der kommer blærer i huden, når du har været i kontakt med noget, du ikke kan tåle? Kontakteksem rammer lidt over hver tiende dansker og kan enten skyldes, at huden bliver irriteret eller opstå, fordi du har allergi over for eksempelvis nikkel, parfume eller konserveringsmidler.
 
For at kunne forebygge udbrud af kontakteksem er det dog nødvendigt at vide, hvad det er, du skal forsøge et undgå. Derfor glæder det Astma-Allergi Danmark, at man i Det Europæiske Selskab for Kontakteksem har lavet en ny guideline, der giver bedre mulighed for en præcis undersøgelse af kontakteksemet.
 
Den nye guideline giver blandt andet anbefalinger til, hvordan undersøgelsen for kontakteksem udføres bedst muligt. Guidelinen skal således hjælpe lægerne, så de undgår at stille en forkert diagnose, og samtidig sikre, at resultatet af testen bliver mere pålideligt. Dermed giver den nye guideline mulighed for bedre at diagnosticere - og det kommer allergikerne til gode.


Præcis diagnose giver bedre behandling

En præcis diagnose er nemlig nødvendig for en målrettet behandling. Derfor er man hos Astma-Allergi Danmark glade for den nye guideline, som er et skridt i den rigtige retning mod bedre behandling af kontakteksem.
 
- En korrekt diagnose er en forudsætning for en optimal behandling af eksem. Det gælder sådan set uanset om eksemet skyldes irritanter eller allergener, fordi man med en identificering af, hvilke irritanter eller allergener en person reagerer på, målrettet kan sætte ind over for de ting, personen ikke kan tåle, siger Betina Hjorth, rådgivningschef i Astma-Allergi Danmark.
 
Har du tegn på kontakteksem, er det desuden vigtigt, at du hurtigt gør noget ved det. For jo tidligere i forløbet du sætter ind med undersøgelse, forebyggelse og behandling, jo bedre er prognosen. Har du eksempelvis først udviklet svært håndeksem, kan det tage lang tid at genopbygge en sund hud.
 

 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning