Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Ny brændeovnsportal skal mindske røgproblemer

Foto: Colourbox
Mange forbinder røgen fra brændeovne med hygge og besparelser på varmeregningen. Anderledes er det for andre, der føler sig generet eller bliver syge af røgen. Det gælder især for mennesker, der lider af astma eller har følsomme luftveje. Men nu er der hjælp at hente, hvis man er generet af røg fra brændeovne. Miljøstyrelsen har nemlig lavet en ny webportal om brændefyring, hvor både brændeovnsejere, kommuner og andre, der er generet af røg, kan finde råd og vejledning til at håndtere brændefyring.
 
Astma-Allergi Danmarks direktør, Thorkil Kjær, har i den forbindelse deltaget i en følgegruppe for den nye portal. Gruppen har blandt andet set på, hvordan man kan regulere brændefyring og reducere luftforurening. Den nye portal kan dermed være med til at mindske skadelige partikler fra brændeovnsfyring.

Hos Astma-Allergi Danmark er man glade for den nye webportal, der er et skridt i den rigtige retning på vejen mod at fyre med omtanke og begrænse forureningen til glæde for både brændeovnsejere og naboer.
 

 

Sådan fyrer du korrekt
 

Brændefyringsportalen indeholder blandt andet en række gode råd til, hvordan du fyrer korrekt, så du bedre kan passe på miljøet og vise hensyn til dine naboer. Ved at få styr på fyringsteknik, fyringsanlæg og skorsten kan du nemlig reducere forureningen fra din brændeovn.
 
Udover gode råd til den enkelte borger indeholder den nye portal også en vejledning til kommunerne om, hvordan de kan behandle klager over røggener fra brændeovne mere ensartet.

Det bedste råd er dog fortsat at reducere brugen af ovnene. Partikler fra brændeovnsrøg forværrer nemlig astma hos dem, der allerede er ramt af sygdommen. Desuden er der mistanke om, at røgen hos raske kan sætte gang i udvikling af astma.
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning