Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nu starter pollensæsonen for elm

Med et pollental på 36 i Østdanmark og 8 i Vestdanmark er sæsonen for elmepollen nu skudt i gang.

Nu starter pollensæsonen for elm

Foto: Colourbox

Det er nu blevet tid til, at elm tager førertrøjen på, efter forårspollen fra el og hassel så småt er på retræte. I dag har Astma-Allergi Danmarks pollentællere nemlig målt et pollental for elm på 36 i Østdanmark og 8 i Vestdanmark. 

En typisk sæson for elm strækker sig fra medio marts til ultimo april, og i år falder sæsonstarten helt som forventet. Ifølge biolog Andrea-Pil Holm, leder af pollentællingerne ved Astma-Allergi Danmark, har det lune vejr sat blomstringen i gang, og meget blæst har hjulpet til en gunstig spredning.

– Elmen har tittet frem i mikroskopet allerede i slutningen af februar, men det er først nu, hvor vi ser en stigning i pollenkornene i luften, at sæsonen rigtigt kan skydes i gang, siger Andrea-Pil Holm.

Elmepollen topper normalt midt i april, og hvis vejret ikke ændrer sig drastisk, tyder det på, at vi får en gennemsnitlig elmesæson i år.

Brug appen Dagens Pollental  

Astma-Allergi Danmark har udviklet en helt ny app, Dagens Pollental, som er en vigtig hjælper for mange pollenallergikere i pollensæsonen. Pollen-appen har blandt andet fået et nyt og brugervenligt design, som skal gøre det lettere for pollenallergikere at følge med i pollensæsonen. 

Med appen er du altid opdateret med det seneste pollental og dagens forventede pollenniveau, og med de mange nye funktioner kan du få hjælp til at navigere bedst igennem pollensæsonen dag for dag.

Den nye app giver dig GPS-styret polleninformation, så du automatisk får varslinger og målinger fra den nærmeste målestation. Derudover indeholder appen blandt andet en dagbogsfunktion og et leksikon med beskrivelser om planter, pollen og vejr, så det er nemt at blive sin egen pollenekspert. 

Du kan hente appen i App store eller på Google Play – og så er den gratis.

Nyhed: 18. marts 2019


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning