Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nu starter pollensæsonen for elm

Med et pollental på 2 i Østdanmark og 1 i Vestdanmark er sæsonen for elmepollen nu skudt i gang – denne gang cirka tre uger tidligere end normalt på grund af det lune vintervejr.

Sæsonen for elmepollen er i gang

Sæsonen for elmepollen er skudt i gang ca. tre uger tidligere end normalt. Foto: Colourbox

De første elmepollen har allerede meldt deres ankomst. I dag har Astma-Allergi Danmarks pollentællere målt et pollental for elm på 2 i Østdanmark og 1 i Vestdanmark.

En typisk sæson for elm strækker sig fra medio marts til ultimo april. Sæsonstarten på elm starter derfor cirka tre uger tidligere i år end normalt. Ifølge Karen Rasmussen, leder af pollentællingerne ved Astma-Allergi Danmark, er den milde og lune vinter skyld i den tidlige sæsonstart.

– Det er tidligt, at vi registrer pollen fra elmetræerne i luften. Det skyldes den milde vinter vi har haft, som har sat skub i blomsternes udvikling. Det samme var tilfældet med el og hassel i starten af året, siger Karen Rasmussen.

Elmepollen er normalt på sit højeste midt i april. Højsæsonen kan dog også falde tidligere i år afhængigt af vejforholdende under blomstringen.

Kom med på høfeberkursus i foråret 

Vil du have hjælp til at komme igennem pollensæsonen med så få gener som muligt? Så tilmeld dig et af de høfeberkurser, Astma-Allergi Danmark afholder for foreningens medlemmer.

I 1990’erne døde mange elmetræer eller blev fældet på grund af elmesyge. Det medførte en stor reduktion i mængden af elmepollen i pollenmålingerne. På trods af at niveauet af elmepollen stadigvæk er lavt sammenlignet med målingerne før elmesygen hærgede, ses dog en stigende tendens i pollenforekomsten fra elm igennem de senere år.

Hold dig opdateret med appen Dagens Pollental

Vil du have styr på de seneste pollenmålinger, kan du downloade Astma-Allergi Danmarks pollen-app, Dagens Pollental. Med appen er du altid opdateret med det seneste pollental og dagens forventede pollenniveau.

Nyhed: 02.03.2020

Medlemskab for dig med pollenallergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med pollenallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning