Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nu sidestilles e-cigaretter med tobak

Foto: Colourbox
Fra den 7. juni træder en ny lov om e-cigaretter i kraft. Loven sidestiller de elektroniske cigaretter - med og uden nikotin - med tobak. Dermed vil det ikke længere være lovligt at dampe løs i busser, tog, børnehaver og skoler, ligesom det bliver forbudt for børn og unge under 18 år at købe e-cigaretter. På andre offentlige steder er det dog op til den enkelte ejer at bestemme, om der må bruges e-cigaretter. Det gælder fx på restauranter, barer, diskoteker eller caféer.

Samtidig skal e-cigaretter med nikotin anmeldes hos Sikkerhedsstyrelsen, inden de rammer butikshylderne. Anmeldelseskravet betyder blandt andet, at der stilles krav til oplysning om, hvad produkterne indeholder. Den nye lovgivning gælder også produkter, hvor der kan påfyldes nikotin.

Hos Astma-Allergi Danmark er man glade for, at der kommer mere kontrol med indholdet af de produkter, der er på markedet. Men understreger samtidig, at der fortsat er behov for yderligere tiltag. Fx skal e-cigaretter uden nikotin ikke anmeldes hos Sikkerhedsstyrelsen, selv om de også kan indeholde sundhedsskadelige stoffer.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning