Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nu er der birkepollen

d. 16.04.15: Er du allergisk over for birkepollen? Så er det tid til at holde øje med dagens pollental og pollenvarslinger. Sæsonen for birkepollen er nemlig begyndt med et pollental på 40 i København. 
 
Som forventet er der nu birkepollen i luften. Pollensæsonen for birk er normalt kort og intens i 3-4 uger med flest birkepollen i dagene omkring 1. maj.

Med birkepollen i luften lyder også startskuddet for udsendelserne af pollenvarslinger. I år er det tilmed 35. års jubilæum for pollenvarslingerne, som Astma-Allergi Danmark og DMI udsender dagligt under pollensæsonen for birk, græs og bynke.
 
- Pollenvarslingen fortæller hvor mange pollen, der forventes i det kommende døgn. Sammen med dagens pollental kan det hjælpe mennesker med pollenallergi til at træffe de nødvendige forholdsregler i forhold til, om de skal være udendørs eller har høfebermedicinen klar alt afhængig af, om pollentallet og varslingen er højt eller lavt, siger Karen Rasmussen, biolog og leder af pollenregisteringen i Astma-Allergi Danmark.
 
Hver fjerde dansker lider af pollenallergi, og når pollentallet er højt får mange symptomer som nyseture, tilstoppet næse og kløendeog rindende øjne. Nogle risikerer også astmasymptomer som besværet vejrtrækning.
 
Vejret påvirker pollenmængden
Det er svært at forudsige, hvordan denne sæson for birkepollen bliver. Birketræerne har en tendens til at følge en biologisk rytme, hvor en sæson med mange pollen følger en sæson med få pollen. 
 
- Sidste år var der jo rekord for mængden af birkepollen, men på trods af det, er der stadig mulighed for, at vi igen i år kan få en relativ stor sæson, fordi det gode vejr sidste sommer og en mild vinter har givet træerne gode vækstbetingelser, siger Karen Rasmussen.
 
Koncentrationerne af birkepollen vil samtidig afhænge af vejret de næste par uger, hvor blomstringen er i fuld gang. Her vil solrigt og varmt vejr give en større mængde pollen, mens køligt, blæsende og regnfuldt vejr vil mindske pollenkoncentrationen i luften.
 
Pollental på mobilen
Hvis du gerne vil være opdateret på dagens aktuelle pollental samt få pollenvarslingen, kan du gratis hente Astma-Allergi Danmarks pollen-app, der både fungerer på iOS og Android. Søg på 'pollen' i App Store eller på Google Play, og så har du altid de aktuelle pollental og varslinger lige ved hånden.
 
 
FAKTA: Gode råd til dig med pollenallergi
Når der er sæson for pollen, er det umuligt helt at undgå de mikroskopiske pollenkorn, som florerer i luften. Derfor er det vigtigt, at man får den rette medicinske behandling i sæsonen for at holde symptomerne under kontrol. Du kan desuden følge disse gode råd til at mindske generne i hverdagen.
 
Hold øje med Dagens Pollental og Pollenvarsling.
Brug solbriller eller cykelbriller, så du får færre pollen i øjnene.
Vask eller skyl dit hår inden sengetid, så du ikke får pollen med i seng.
Tør dit tøj i tørretumbleren i pollensæsonen, så du undgår pollen i dit tøj og sengetøj.
Luft ud tidlig morgen og sen aften, hvor der er færrest pollen i luften.
 
 
Hvis du har spørgsmål om allergi, høfeber, astma og eksem kan du også ringe til Astma-Allergi Danmarks telefonrådgivning på tlf. 43 43 42 99. Telefonrådgivningen er gratis og har åbent alle hverdage kl. 9-12 samt onsdag kl. 16-18.

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning