Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nu er de første pollen i luften

 

10.02.2014: Det lune vejr i den senere tid sender gode varsler om, at der er forår i luften. Det betyder dog også, at der er noget andet i luften, nemlig pollen. Astma-Allergi Danmark har tømt pollenfælderne i København og indleder nu sammen med Danmarks Meteorologiske Institut årets pollensæson med et pollental på otte for el og seks for hassel.

Allerede omkring nytår satte Astma-Allergi Danmark pollenfælden i København på arbejde, da det varme vejr ved årsskiftet satte nogle få elletræer og hasselbuske i forårshumør.

Men det varme vejr blev afbrudt af sne og vinterkulde, så træerne holdt op med at blomstre. Nu har plusgraderne igen sat gang i forårstræernes pollenproduktion, og pollensæsonen er i gang på et helt gennemsnitligt tidspunkt.

Bliver 2014 et slemt pollenår?
Trods det gennemsnitlige tidspunkt for pollensæsonens begyndelse er det svært at sige, hvor mange pollen der kommer i 2014.

Dagens vejr har nemlig stor betydning for, hvor højt Dagens Pollental bliver. Hvis vinteren vender tilbage med en længere periode med frost, kan det give raklerne frostskader og dermed ødelægge pollen. Generelt giver lunt og solrigt vejr under blomstringen mange pollen i luften. Til gengæld giver et koldt og regnfuldt forår en stille sæson uden voldsomme mængder pollen.

Mange nyser uden at vide hvorfor
Op mod en million danskere lider af pollenallergi. Og vi bliver flere. Statens Institut for Folkesundhed forudser, at der i år 2020 vil være 800.000 flere danskere med allergi.

Ny forskning af overlæge og forsker Allan Linneberg viser, at hver 3. luftvejsallergiker ikke aner, at han eller hun lider af høfeber, og at fire ud af ti allergikere ikke bliver behandlet for deres allergi.

Det har ikke kun konsekvenser for den enkeltes livskvalitet, men også for samfundet i form af udgift til medicin og sygefravær.   

App giver dig pollentallet
Vil du have styr på din pollenallergi, kan du downloade Astma-Allergi Danmarks pollen-app. Med den har du hele tiden det aktuelle Dagens Pollental og Pollenvarslingen.

Desuden er der en opdatering på vej, der giver dig flere muligheder, fx at indstille en personlig alarm ved høje pollental eller rate dine symptomer og sammenligne dem med pollentallet.

Du finder app'en i App Store og Google Play, søg på pollental.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning