Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nældefeber kan påvirke livskvaliteten

En halv million danskere har indenfor de seneste seks år oplevet et udbrud af nældefeber. Heraf har hver fjerde været ude for, at nældefeber nedsætter livskvaliteten. Det viser en undersøgelse om nældefeber fra Astma-Allergi Danmark.

Foto: Colourbox
Rammes du af nældefeber, kan det få alvorlige følger for dit helbred. Det fremgår af Astma-Allergi Danmarks undersøgelse ’Urticaria - Undersøgelse af gener, behandling og livskvalitet.’

Ifølge undersøgelsen har 125.000 danskere indenfor de seneste seks år oplevet at gener som kløe, dårlig nattesøvn og følelsen af grim hud påvirkede deres humør og helbred, så det gik udover livskvaliteten.
 
Derudover viser undersøgelsen, at over halvdelen af danskerne har deres første anfald, før de fylder 20 år, og at ca. 90.000 danskere har oplevet kronisk nældefeber, som betyder, at nældefeberen kan vare i flere uger, måneder eller år.
 
Viden som vicedirektør i Astma-Allergi Danmark, Anne Holm Hansen, finder meget bekymrende.
 

Det er et samfundsansvar at gøre mere for især kronikerne, som lider under langvarige udbrud. Vi skal sammen med sundhedsvæsenet arbejde for at øge behandlingstilfredsheden for den store gruppe, som ikke bliver hjulpet i dag.

- Anne Holm Hansen

Astma-Allergi Danmarks Urticaria-undersøgelse omfattede 5041 danskere over 18 år. Her viste det sig også, at 18 procent af de adspurgte slet ikke vidste, hvad der udløste nældefeberen.
 
Noget der bekræfter Anne Holm Hansen i, at nældefeber hos mange danskere er et område med mangel på viden og oplysning.
 
- Undersøgelsen viser et klart behov for at komme tættere på nældefeber. Som landsdækkende forening påtager vi os at løfte en vigtig del af videns- og rådgivningsopgaven, siger Anne Holm Hansen.

Spørg løs om nældefeber d. 1. oktober

Søndag den 1. oktober er international mærkedag for nældefeber ’World Urticaria Day’, og Astma-Allergi Danmark bruger dagen til at skabe opmærksomhed omkring nældefeber.
 
Foreningens rådgivere sidder derfor parat fra kl. 10-12 på telefonnr. 4343 4299 til at svare på spørgsmål om nældefeber.
 
Alle kan ringe og få gratis rådgivning.

Om undersøgelsen

Kilde:  Undersøgelsen ”Urticaria (nældefeber) - Undersøgelse af gener, behandling og livskvalitet” er gennemført af Astma-Allergi Danmark i september 2016. Undersøgelsen omfatter 5.041 danskere over 18 år. Blandt deltagerne har 1.399 oplevet udbrud af nældefeber.
 

Fakta

  • Nældefeber – navnet kommer af den kløende reaktion med røde hævelser, når huden strejfer en brændenælde
  • Urticaria er den latinske betegnelse for nældefeber
  • Over en million danskere har oplevet et udbrud af nældefeber
  • Nældefeber er en hudreaktion, som viser sig mest ved kløende hævelser
  • Alle kan få nældefeber. Det er dog mest kvinder, som oplever udbrud af nældefeber
  • Nældefeber kan komme overalt på huden og variere i størrelse fra få millimeter til håndfladestore regelmæssigt afrundede partier
  • Årsagen til et udbrud af nældefeber kan være mange. Fx kan allergi, varme, kulde, stress, sol, tryk, vand og fysisk aktivitet føre til et udbrud. Forebyggelse og behandling af nældefeber er derfor individuelt
  • Varigheden af et nældefeberudbrud er meget forskellig: Nogle har nældefeber i kort tid (timer) og andre har nældefeber i længere tid (uger/måneder), hvor det er kronisk nældefeber.

Læs mere:

 

Allergimærket Den Blå Krans

Køb produkter med Den Blå Krans
og undgå allergifremkaldende stoffer

 


Rådgivning når det passer dig

Bliv medlem og få adgang til online rådgivning

 
Nyhed: 26. september 2017

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores nyhedsarkiv


Astma-Allergi Danmark skriver nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Find nye og gamle artikler i vores nyhedsarkiv her

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

 

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning