Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Millionbeløb til forskning i eksem

Omkring hver 10. voksne dansker har atopisk eksem eller håndeksem. Nu vil et forskningsprojekt på Herlev og Gentofte Hospital undersøge, hvorfor sygdommene opstår, og hvordan de bedst behandles.

Til det har forskningsprojektet modtaget 11,1 millioner kroner i støtte fra LEO Fondet, der skal deles med projektet samarbejdspartner Icahn School of Medicine, New York.
 

Første undersøgelse af sin slags

Det er forskere fra Videncenter for Allergi, Jeanne Duus Johansen, professor og centerleder, og Nina Glasser Heede, cand.scient., som skal forske i de sygdomsmønstre i huden, der karakteriserer forskellige typer af eksem. 

Forskerne skal blandt andet analysere blodprøver og tapeprøver fra huden fra over 100 forsøgspersoner. Tapeprøven er en metode, hvor der tages en prøve fra det øverste lag af huden. Denne metode er langt mindre invasiv end en hudbiopsi. 

- Der er aldrig tidligere gennemført en undersøgelse som denne. Vi har store forventninger til, at den kan give os et gennembrud i, hvordan vi forstår, klassificerer og behandler atopisk eksem og håndeksem. For patienterne vil det betyde bedre muligheder for den rette behandling samt for at forebygge sygdommene, siger Jeanne Duus Johansen i en pressemeddelelse.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning