Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Lokal brændeovnsaftale gavner folk med astma

d. 22.04.15: I Frederiksberg Kommune er det nu forbudt for borgerne at fyre i deres brændeovn om natten. Astma-Allergi Danmark roser kommunen for den nye brændeovnsregel, der vil mindske luftforurening og gøre livet lettere for astmatikere.
 
Det kan måske være fristende at lade brændeovnen fyre om natten, så der er lunt i stuen næste morgen. Men især for danskere, der lider af astma og har følsomme luftveje, er partikeludledningen fra brændeovne med til at forringe deres livskvalitet og forværre deres sygdom.
 
Derfor glæder det Astma-Allergi Danmark, at Frederiksberg Kommune har besluttet, at det fremover ikke at tilladt at lade brændeovnen fyre om natten. Brændeovnsreglen betyder helt konkret, at borgerne ikke må skrue ned for lufttilførslen i brændeovnen for at holde ilden ulmende til næste morgen.  
 
- Det er fint at se en kommune, som ønsker at tage ansvar for borgenes sundhed. Luftforurening er et sundhedsproblem, og vi ved, at brændeovnsrøg er med til at forværre en lang række sygdomme, og særlig folk med astma er ekstra følsomme over for luftforurening, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.
 
I 2013 opgjorde Nationalt Center for Miljø og Energi (DCE), at luftforurening, især partikeludledning, resulterede i 540 tidlige dødsfald alene i kommunerne København og Frederiksberg. Heraf blev den lokale luftforurening i Frederiksberg og København anslået til at være medvirkende til cirka 80 for tidlige dødsfald. I den sammenhæng blev brændeovne vurderet til at være en af de væsentligste lokale forureningskilder.
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning