Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Linse Kesslers mor på hospitalet

 

d. 9.5.2014: Store røde plamager, flere dages afsindig kløe og en opsvulmet tunge fik sidste søndag Linse Kessler til at ringe til vagtlægen på vegne af sin mor. Lægen beordrede straks Mor-Ann bragt på hospitalet. Her blev den 75-årige kvinde akut behandlet for en voldsom allergisk reaktion, og hun skal nu udredes for allergi.

Det kunne være gået helt galt, hvis ikke Linse Kessler havde reageret hurtigt sidste søndag. Hendes mor Ann, også kendt under kaldenavnet Mopper fra TV3 programmet "Familien på Bryggen", fik nemlig så voldsom en allergisk reaktion, at hendes tunge svulmede op, og gjorde det svært for hende at trække vejret.

- Mopper er jo ikke sådan en, der beklager sig, hun er mere sådan en "nå jaja-type, det går nok-type". Men da hun ringede mig op og fortalte, at hun ikke længere kunne holde kløen ud mere, og at det bare blev værre og værre, og at hun ikke fik sovet, så ringede jeg altså til vagtlægen med det samme, fortæller Linse Kessler til astma-allergi.dk.

Hævet tunge kan blokere luftvejene
Det er først under snakken med vagtlægen, at det går op for kvinderne, hvor alvorlig situationen faktisk var.

- Vagtlægen spurgte Mopper, om hun kunne få tungen frem foran fortænderne, og da hun prøver, går det op for hende, at det kan hun faktisk ikke, fordi tungen er så hævet. Så siger lægen, at vi skal komme med det samme, siger Linse, der hurtigt får kørt sin mor til Amager Hospital, hvor de får lov at springe køen over og straks komme ind til lægen.

- Om det var fordi vi er kendt fra "Familien på Bryggen", eller fordi de var nervøse for min mors luftveje, det ved jeg ikke helt, men de blev i hvert fald ved med at tale om det med hendes luftveje. Lægen mente, at det var ret alvorligt, at Moppers tunge var så stor, fordi luftvejene kunne lukke til.

Måtte ikke sove alene
Lægen gav herefter både Mopper binyrebarkhormon og antihistaminer for at slå den voldsomme allergiske reaktion ned. Derudover fik hun besked på, at overnatte hos Linse, så hun ikke skulle sove alene.

- Det holdt meget hurtigt op med at klø, da hun havde fået medicin. Der gik vel nogle timer. Vi kom til hospitalet kl.14, men fik først lov at tage hjem klokken 22, med antihistaminer til tre dage. Men da vi så kom hjem til mig, ville Mops alligevel ikke sove der, så vi ringede til lægen, der gav hende lov til at gå hjem til sig selv, hvis hun tog det stille og roligt.

Nu skal hun have en diagnose
Tilsyneladende har den voldsomme episode dog ikke rystet den 75-årige kendte boksermor mere, end at hun allerede dagen efter var så frisk, at hun kunne besøge sit stamværthus Haraldsborg på Islands Brygge.

Om det er hendes hund Pixie, en porter, parfume eller noget helt fjerde, der var skyld i Moppers allergiske anfald, ved hverken Mor Ann eller Linse, men næste skridt bliver at få en henvisning fra egen læge til en speciallæge, så hun kan få en forklaring, fortæller Linse.

- Mops skal til lægen i morgen, og så skal de i gang med at finde ud af, hvad hun er overfølsom over for. Men det er nok ikke så nemt, for lægen opdagede også lige her den anden dag, at Mops har betændelse i hele munden, så nu er hun også på penicillinkur, slutter Line Kessler med et suk.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning