Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Landets sidste pollenplage har meldt sin ankomst

Er du bynkeallergiker, bør du tage dine forholdsregler– for nu er der pollen fra bynke i luften. Tallene er 3 i København og 2 i Viborg.

Så er det tid til landets sidste pollenplage, bynke.

Fin ser den ud, bynke, men den kan give løbende næse og kløende øjne, hvis man er allergisk over for den. Foto: Sofie Mathilde Munk

I dag indleder Astma-Allergi Danmark sæsonen for årets sidste pollenplage, bynke. Sæsonen starter på samme tid, som den plejer.

- Det er meget normalt, at vi finder bynkepollen i fælderne i midten af juli. Sæsonen starter derfor som forventet i år. Heldigvis kan vi også se, at græspollensæsonen er på retur, så der kommer sandsynligvis ikke til at være høje koncentrationer fra begge pollentyper i luften samtidigt, siger Karen Rasmussen, der er biolog og leder af pollentællingerne hos Astma-Allergi Danmark.

August er typisk værst for allergikere

En typisk sæson for bynke strækker sig helt frem til slutningen af august, hvor de højeste koncentrationer af bynkepollen oftest findes omkring begyndelsen af august måned.

I Danmark er det især gråbynke, der giver personer med allergi over for bynkepollen symptomer som løbende næse, nyseture og kløende øjne. Gråbynken er en almindelig udbredt ukrudtsplante, som er op til 120 centimeter høj. Den vokser typisk i vejkanter, på brakmarker og i skove.

Hold øje med bynke-ambrosie

Husk også, at holde øje med bynkens stærkt allergifremkaldende søsterplante: Bynke-ambrosie, der har gjort sit indtog rundt omkring i Danmark i de senere år. Med flere pollen fra bynke‐ambrosie forventes det, at antallet af pollenallergikere vil stige. Planten er kendt for at give store problemer for personer med pollenallergi i Syd- og Centraleuropa, hvilket er vigtigt at være opmærksom på ved ferie.

- Hvis du finder bynke-ambrosie i haven eller andre steder, ryk den op før den blomstrer og kom den i en sæk til forbrænding. Og husk at bruge handsker, da saften fra planten kan give allergiske reaktioner, siger Karen Rasmussen.

Brug Dagens Pollental

En god hjælp i hverdagen, hvis du er allergisk over for bynkepollen, er at følge med i Dagens Pollental på mail eller mobilen. Her får du daglige opdateringer på, hvor mange bynkepollen der har været i luften inden for det seneste døgn og varslinger på, hvilket niveau af bynkepollen der forventes den følgende dag.

Nyhed: 10.07.2018

Læs mere:

 

Rådgivning når det passer dig

Bliv medlem og få adgang til online rådgivning


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning