Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Kurvblomstallergikere må holde sig inden døre om sommeren

Foto: Colourbox

Forår og sommer er på vej, og for folk med allergi over for kurvblomster, er udelivet ikke nødvendigvis lige sagen. I hvert fald skal de holde sig fra at komme i kontakt med solsikker, margueritter, kamille og mælkebøtter.

Og faktisk viser en undersøgelse, som forskere ved Videncenter for Allergi og Hud-og Allergiafdelingen på Gentofte Hospital har lavet af patienter med kurvblomstallergi, at to tredjedele af de medvirkende var nødt til at holde sig indendørs eller undgå specielle blomster om sommeren, og mere end 80 procent af dem følte, at allergien havde betydelig indflydelse på deres tilværelse.

Forskerne kunne også konkludere, at de fleste af de 87 kurvblomstallergikere, som deltog i undersøgelsen, havde eksem på hænder, arme, ben og fødder, og at de ting, der oftest gjorde symptomerne værre, var havearbejde, håndtering af grøntsager og blomster, indtagelse af kurvblomstrende grøntsager som fx icebergsalat og artiskok og kosmetik/urtemedicin. For en del af dem havde allergien endda medført, at de måtte ophøre med at arbejde.

 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning