Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Klør det? Børneeksem i fokus på international eksemdag

Den 14. september er det World Atopic Eczema Day. Med den internationale eksemdag sætter Astma-Allergi Danmark fokus på hverdagen og livet med atopisk eksem – også kaldet børneeksem.

Børneeksem rammer børn og voksne
Fotoudstillingen Atopical Lives er en del af World Atopic Eczema Day. Foto: © 2018, Lurdes R. Basolí / EFA Atopical Lives Project.

Hvert femte barn i Europa lever med atopisk eksem. Med World Atopic Eczema Day den 14. september sættes der fokus på livet med atopisk eksem – også kaldet børneeksem – i hele verden. 

Børneeksem er en hudsygdom, som giver tendens til tør, kløende hud og perioder med eksem. Sygdommen rammer ikke kun børn, men også unge og voksne.

Mere end bare eksem

Formålet med den internationale eksemdag er at skabe en opmærksomhed og forståelse af sygdommen og dens indvirkning på dem, der lever med atopisk eksem. Intens og vedvarende kløe fylder især hos de hårdest ramte og påvirker livskvaliteten.

Samtidig inviterer EFA – det europæiske allerginetværk, som Astma-Allergi Danmark er med i – alle til at dele deres oplevelser med atopisk eksem ved at bruge hashtags #AtopicEczemaDay og #Atopicallives.

Få rådgivning om børneeksem

Hvis du har spørgsmål om børneeksem, så benyt dig af Astma-Allergi Danmarks Rådgivning.

Alle kan ringe til Rådgivningen på telefon 43 43 42 99 fra kl. 9-12 mandag til fredag og onsdag kl. 16-18. Som medlem kan du også bruge Netrådgivningen og få rådgivning, når det passer dig.

Nyhed: 06.09.2019

Medlemskab for dig med eksem

Hvis du lider af eksem, står du ikke alene. 20 procent af alle danskere har nemlig hudallergi og 20 procent af alle børn oplever at have børneeksem.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med børneeksem og hudallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning