Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Julegaveguide: Køb den perfekte gave til en allergiker

Julen er en tid, hvor vi forkæler dem, vi holder af. I jagten efter den rette gave, er det dog vigtigt at være opmærksom på, hvad du lægger under juletræet. For både klassiske julegavehit som ansigtscremer, hårshampoo, neglelak og mascara kan indeholde problematiske stoffer.
 
Ansigtscremerne er blandt andet i fokus i en ny test fra Forbrugerrådet Tænk Kemi, der viser, at flere af dem indeholder parfumestoffer, og i enkelt creme fandt man også det stærkt allergifremkaldende konserveringsmiddel MI. Også flere julegaveæsker med kosmetik til børn og unge har i en ny test vist sig at indeholde en række indholdsstoffer, der er allergifremkaldende.
 
Der er derfor god grund til at overveje, hvad du køber som julegave til en af dine kære. For det kan sagtens lade sig gøre at finde gaver op til jul, som ikke indeholder stoffer, der udløser allergi.
 

Sådan gennemskuer du produkter

Hvis du vil være helt sikker på at vælge en julegave uden stoffer som parfume, MI og andre kendte allergener, anbefaler Astma-Allergi Danmark produkter med allergimærket Den Blå Krans. Derudover kan du med app’en Kemilex tjekke plejeprodukter for problematiske kemiske stoffer, når du er på udkig efter årets julegaver.
 
App’en indeholder mere end 755 forskellige beskrivelser af indholdsstoffer, der løbende bliver opdateret af Astma-Allergi Danmarks faglige medarbejdere. Med den i hånden kan du dermed gennemskue de komplicerede indholdsdeklarationer bag på både shampoo, hudcreme, sæbe, voks og deodorant.
 
Du kan også søge blandt de mange produkter i databasen, der alle er deklarerede i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.
 

Bevidste gavekøb gavner alle

Har dine nærmeste allergi over for ét eller flere stoffer, er allergimærket Den Blå Krans måske allerede et naturligt valg til julegaven. Men faktisk giver det god mening også at gå efter produkter med Den Blå Krans til dine kære, selvom de ikke har nogen kendte allergier.
 
Kontaktallergi er nemlig den eneste allergi, der kan forebygges. Det betyder, at hvis du aldrig kommer i berøring med parfume eller andre allergene stoffer, sker der ingenting. 
 
Samtidig har både hyppighed og mængde betydning. Dermed er risikoen for at få kontaktallergi større, jo oftere du udsættes for et stof og jo større mængder, du udsættes for. Du kan derfor minimere risikoen, hvis du bruger produkter med Den Blå Krans.
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning