Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Indberet gener ved brug af kosmetik

 

d. 08.09.2014: Hvis du mistænker et konkret hudplejeprodukt eller makeup for at give dig uønskede virkninger som fx allergi, så kan du indberette produktet til Miljøstyrelsen.


Kosmetiske produkter giver ind imellem uønskede virkninger som hudallergi, hudirritation mm.

For nyligt har Miljøstyrelsen anbefalet detailhandlen at fjerne en konkret neglelak fra hylderne, da neglelakken viste sig at  være svær at håndtere for forbrugerne og dermed gav risiko for allergi. Det var netop forbrugernes feedback, der gjorde Miljøstyrelsen opmærksom på et problematisk produkt.

Hvis du oplever gener ved brug af et kosmetisk produkt, fx shampoo, deodorant eller mascara, så skal du selvfølgelig stoppe med at bruge produktet. Herefter er det vigtigt for din egen skyld, at du får undersøgt, om der er tale om allergi. I så fald skal du nemlig undgå kontakt med det stof, der har fremkaldt allergien fremover. Samtidig er det vigtigt for Miljøstyrelsen at få informationer om, hvilken type uønskede virkninger, forbrugerne oplever ved brug af kosmetiske produkter, da det kan være en stor hjælp til at vurdere, om der er brug for ny lovgivning eller information.

Sådan indberetter du et produkt til Miljøstyrelsen:

 


 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning