Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Hvorfor både allergimærket Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic?

Astma-Allergi Danmark har i mange år samarbejdet med de svenske og norske astma- og allergiforeninger, og i 2018 gik foreningerne sammen om et fælles allergimærke, Asthma Allergy Nordic. Produkter med Asthma Allergy Nordic er vurderet efter de samme principper, som bruges i allergimærket Den Blå Krans, og i mærkets logo ses Astma-Allergi Danmarks velkendte blå krans som bærende element.

​Du kan se Astma-Allergi Danmarks logo med den runde blå krans i begge de to allergimærker, Asthma Allergy Nordic og allergimærket Den Blå Krans. Foto: Astma-Allergi Danmark

Siden 2018 har mange producenter valgt at skifte fra Den Blå Krans til Asthma Allergy Nordic. Og selvom formålet er at gøre indkøbene nemmere for forbrugerne, så er det forståeligt, hvis endnu et mærke kan føre til forvirring for den enkelte. For hvad med ”det gamle” mærke – allergimærket Den Blå Krans – som du måske har vænnet dig til at kigge efter, når du vælger shampoo, deodorant og vaskepulver? Og hvordan hænger de to mærker egentlig sammen?

Én allergimærkning, to logoer

Du kan se Astma-Allergi Danmarks logo med den runde blå krans i begge de to allergimærker, Asthma Allergy Nordic og allergimærket Den Blå Krans. Det er et vigtigt signal til dig som forbruger.

Værdien bag de to mærker er nemlig den samme, og logoet viser, at produktet er blevet grundigt gennemgået af eksperter og vurderet i forhold til en eventuel allergirisiko. Kriterierne er de samme, og du får derfor som forbruger den samme sikkerhed, uanset om du vælger det ene eller det andet mærke. På tværs af de tre lande deler erfarne toksikologer viden og vurderinger af ingredienser, sammensætninger og produkter.

Baggrunden for et fælles nordisk mærke er at danne et stærkt internationalt mærke, som udnytter den viden og erfaring, som de tre organisationer har fået gennem de mange års arbejde med allergimærkning – og samtidig levere en troværdig hjælp i en verden med mange konkurrerende interesser, hvor man som forbruger kan have svært ved at finde rundt i afsenderen af de mange mulige mærker.

To logoer med samme værdisæt

I designet af Asthma Allergy Nordics logo var det vigtigt, at man kunne genkende Astma-Allergi Danmarks allergimærke, Den Blå Krans, så danske forbrugere har det samme pejlemærke som hidtil. I logoet ser du derfor kransen sammen med en svale, som er del af den svenske astma- og allergiforenings logo.

Forbrugernes allergimærke

Astma-Allergi Danmark og allergimærkningen Den Blå Krans har altid været non-profit – og med de tre non-profit medlemsforeninger i ryggen er Asthma Allergy Nordic i samme stil forbrugernes mærke i modsætning til eksempelvis kommercielle mærker.

De tre foreninger har også mødt en stigende interesse for allergimærkningen fra resten af verden. Det skyldes sandsynligvis, at der globalt set er et stort fokus på, at de produkter, vi bruger på vores krop og i hjemmet, skal være gode for os og sikre at bruge, og at vi i Norden netop er særligt kendte for sundhed og høj kvalitet. Med Asthma Allergy Nordic åbnes der for, at man også langt fra Norden kan finde produkter, hvor der er taget højde for allergi.

Mange produkter er allerede overgået til det nye logo

Der er mange producenter, som allerede har valgt at skifte til det nye nordiske mærke, og det kan derfor godt være, at din sædvanlige håndsæbe eller bodylotion nu kommer med Asthma Allergy Nordic i stedet for allergimærket Den Blå Krans.

Som forbruger kan du vide dig tryg i, at Astma-Allergi Danmarks logo er at finde i begge mærker og dermed er det din garant for, at produktet er blevet vurderet grundigt og altid er uden parfume og andre ingredienser, som er kendt for at have en særlig allergirisiko.

Astma-Allergi Danmarks logo har i mange årtier været forbrugernes sikre pejlemærke. Logoet vil fortsætte som en hjælp til et allergivenligt produktvalg, men nu også i nordiske klæder.

Nyhed: 22.11.2019

Medlemskab for dig

Har du astma, allergi, høfeber og eksem, står du ikke alene.
I Astma-Allergi Danmark arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.


Vi er din medlemsforening


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning