Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Få styr på hovedrengøringen

Foto: Colourbox
Har du astma eller allergi, er du sikkert allerede opmærksom på, at støv kan forværre dine symptomer. Heldigvis nedsætter rengøring mængden af støv og allergifremkaldende stoffer og kan derfor være med til at mindske eller måske fjerne dine symptomer.
 
Selvom der ikke er faste regler for, hvor tit du skal gøre rent, er det generelt en god idé med en ugentlig tur med klud og spand for at mindske mængden af støv i hjemmet. Det er dog ofte de samme steder, du gør rent, og støv har derfor tid til at hobe sig op de steder, der er mindre tilgængelige. Derfor er det en god idé at bruge lidt tid på en hovedrengøring, hvis der fx skulle komme en regnvejrsdag.

 

Rengøringstip til dig med astma og allergi:


1. Pak vinterdynen væk


Skifter du vinterdynen ud med et tyndere alternativ om sommeren? Så er det værd at være opmærksom på et par ting, inden du pakker vinterdynen væk. Fx er det en god idé at sørge for, at husstøvmiderne ikke hygger sig i dynerne sommeren over.
 
Vask dynen ved 60 grader, så du slår miderne ihjel. Tør den desuden i tørretumbleren, så du er sikker på, at al fugt er væk, inden den ryger på loftet. Vær også sikker på, at den opbevares helt tørt.
 
 

2. Vælg en god støvsuger
 

En god støvsuger er et must, når der skal gøres hovedrent. I Astma-Allergi Danmark kan vi dog ikke anbefale bestemte støvsugere, men det er vigtigt at være opmærksom på, om støvsugeren har et effektivt sug ved mundstykket.
 
Desuden skal støvsugeren have et godt filter, der holder partikler som fx pollen og husstøvmider tilbage, så de ikke bliver blæst rundt i lokalet, når du støvsuger. Husk desuden altid at lufte ud med gennemtræk under og efter rengøring – uanset hvilken støvsuger du bruger.
 

 

3. Undgå parfume i rengøringsmidler
 

Vil du gerne minimere risikoen for allergi og undgå kraftige dufte, der kan genere følsomme luftveje, er det en god idé at bruge rengøringsmidler uden parfume. Her kan du altid gå efter produkter med allergimærket Den Blå Krans, der er uden parfume, MI og andre kendte allergener. Du kan finde alle de rengøringsprodukter, der har allergimærket Den Blå Krans, i vores Kemilex.
 
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning