Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Har du nældefeber? Få hjælp på World Urticaria Day

Den 1. oktober er det World Urticaria Day – en international mærkedag for nældefeber. Nældefeber er en hudsygdom, som rammer hver fjerde dansker.

Nældefeber Nældefeberskole
Astma-Allergi Danmark sætter fokus på nældefeber på World Urticaria Day den 1. oktober. Foto: Colourbox

Din hud klør, og du klør igen. Og det bliver ved. Søvnen bliver taget fra dig, og måske ser huden endda anderledes ud, end du er vant til. Symptomerne skyldes udslættet urticaria – også kaldet nældefeber.

Nældefeber er i dag en hudsygdom i en størrelsesorden blandt befolkningen, der ifølge Astma-Allergi Danmark skal handles på. I anledningen af World Urticaria Day holder Astma-Allergi Danmarks Rådgivning ekstraordinært åbent tirsdag den 1. oktober mellem kl. 16 og 18 på telefon 43 43 42 99.

Ny nældefeberskole skal hjælpe hudramte danskere

Samtidig lancerer patientforeningen en nældefeberskole, hvor unge, voksne og forældre til børn med kronisk nældefeber kan møde ind til time.

Med en ud af fire danskere, der rammes af nældefeber, har danskerne et stort hudproblem, der påvirker deres hverdag. Ikke mindst for kronikerne. Og det skal vi have gjort noget ved. Nu tager Astma-Allergi Danmark derfor første skridt og tilbyder danskerne at få mere viden om lidelsen ved at lancere nældefeberskolen, hvor deltagerne samtidig får mulighed for at møde andre i samme situation
 

Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark

Høj livskvalitet er for alle

Astma-Allergi Danmarks nældefeberskole er et nyt tiltag, der kommer i kølvandet på undersøgelser, der viser, at danskerne ofte ikke ved, hvad de skal gøre, når de får udslæt. Samtidig ses det, at nældefeberen i stor grad rammer unge, inden de fylder 20 år. 

Ifølge Astma-Allergi Danmark er behovet for deling af viden og information derfor yderst tiltrængt:

 Målet med Nældefeberskolen er at give folk mere viden om nældefeber og gode råd til, hvordan man behandler det. Vi ønsker at medvirke til at øge livskvaliteten og forbedre hverdagen, så man ikke går og begrænser sig selv, fordi man har en hudlidelse. Derudover vil vi selvfølgelig klæde folk på til at kunne tale med deres læge om deres behandling.
 

Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark

Anne Holm Hansen sætter samtidig ord på det overordnede formål for nældefeberskolen:

Høj livskvalitet er for alle. Det gælder også, hvis man har en hudlidelse som nældefeber. Derfor skal der gøres noget. Og selvom Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende forening, kræver det også involvering af resten af sundhedsvæsenet. Nældefeberskolen er et tiltag i den rigtige retning, og så vil vi som patientforening presse videre på for også at få politiske forbedringer på området.
 

Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark

Sådan kommer du med på nældefeberskolen

Nældefeberskolen foregår den 24. oktober 2019 kl. 18-21 i København (IDA Mødecenter).  Underviser er Christian Vestergaard, overlæge, dr.med. ph.d. og ansat på Afdelingen for Hud- og kønssygdomme på Aarhus Universitetshospital. 

Alle er velkomne, og deltagelse kræver medlemskab af Astma-Allergi Danmark. Er man ikke medlem, kan man nemt blive det samtidig med tilmeldingen til nældefeberskolen. Nældefeberskolen er begrænset med 40 pladser. 

Fakta om nældefeber i Danmark

 

Kilde:  Undersøgelsen ”Urticaria (nældefeber) - Undersøgelse af gener, behandling og livskvalitet” er gennemført af Astma-Allergi Danmark i september 2016. Undersøgelsen omfatter 5.041 danskere over 18 år. Blandt deltagerne har 1.399 oplevet udbrud af nældefeber.

Nyhed: 24.09.2019 

Medlemskab for dig med eksem

Hvis du lider af eksem, står du ikke alene. 20 procent af alle danskere har nemlig hudallergi og 20% af alle børn oplever at have børneeksem.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med børneeksem og hudallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning