Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Har du astma? Så husk influenzavaccinationen

Influenza kan være forværre din astma. Astma-Allergi Danmarks Rådgivning råder dig til at tage imod Sundhedsstyrelsens anbefaling om influenzavaccination, som tilbydes fra 1. november.

Tid til influenzavaccination

Vintertid er influenzatid, og særligt ældre over 65 og folk med kroniske sygdomme – som astma og KOL – har en højere risiko for at få et alvorligt influenzaforløb med for eksempel lungebetændelse. Foto: Sundhedsstyrelsen

Igen i år tilbyder Sundhedsstyrelsen gratis influenzavaccination til blandt andre personer med astma. Når du har astma, har du større risiko for at blive smittet og få et svært forløb med influenza, som dermed kan forværre din astma. Derfor råder Astma-Allergi Danmarks Rådgivning astmatikere til at tage imod Sundhedsstyrelsens tilbud om vaccination. Tilbuddet om influenzavaccination gælder i perioden 1. november til 15. januar 2020. 

Senere start på vaccinationer i år

Tidligere har du kunnet få vaccinationen allerede fra 1. oktober, men i år gælder tilbuddet fra 1. november til 15. januar 2020. Årsagen er blandt andet, at influenzasæsonen i Danmark falder sent – som regel fra december til marts. Hvis vaccinationen gives for tidligt, vil beskyttelsen være ringere sidst i influenzasæsonen.

Det er vigtigt, at du bliver vaccineret, inden influenzasæsonen starter, for at få den bedst mulige beskyttelse. Det er bedst at blive vaccineret fra starten af november til slutningen af december. Der går to-tre uger, før vaccinen beskytter mod smitte.

For at få vaccinen skal du bestille tid hos din læge eller holde øje med vaccinationstilbud i din lokalavis.

Influenza kan forværre din astma

Influenza er for de fleste ikke farlig. Men har du astma, kan en influenza være en barsk omgang, og den kan være med til at forværre din sygdom.

Desuden er det vigtigt at huske, at man godt kan blive smittet af andre influenzatyper, end den man er vaccineret mod, ligesom andre virustyper kan give influenzalignende symptomer.

Da influenza overføres som luftbåren smitte fx ved host og nys, er det derfor vigtigt også selv at gøre en indsats for at minimere risikoen for en infektion. Sørg fx for god håndhygiejne og husk at hoste og nyse i ærmet frem for i hånden.

Vaccination og allergi – Tal med lægen

Lider du både af astma og allergi, kan du måske være i tvivl om, hvorvidt du kan tåle influenzavaccinen. Drøft muligheden for en influenzavaccination med din læge, da det i nogle tilfælde godt kan lade sig gøre. Muligheden afhænger ofte af, hvilke symptomer man får. 

Nyhed: 28.10.2019

Medlemskab for dig med astma

Som astmatiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 300.000 danskere lider nemlig af astma.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med astma har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning