Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Hæng æg på din væg

Trænger væggene til pynt, så skynd dig at få fingre i en af de 10 nye plakater om madallergi fra Astma-Allergi Danmark.

Boligindretning og fødevareallergi plejer ikke at have så meget til fælles. Men nu kan du faktisk dekorere boligen, børnehaven eller kantinen med madallergi. 

Astma-Allergi Danmark har nemlig udviklet en ny plakatserie, der med enkle billeder gør opmærksom på, at madallergi ikke er for sjov. Plakaterne viser fisk, hvede, jordnødder, mælk, nødder, skaldyr, soja, gluten og æg, som er de 10 mest almindelige allergifremkaldende fødevarer.

Vigtig information

At have allergi over for bestemte fødevarer kan være en stor begrænsning, særligt hvis man spiser på restaurant, køber takeaway eller er ude hos familie og venner, der ikke er opmærksomme på det.

Symptomerne ved fødevareallergi kan blandt andet være mavesmerter, kvalme, åndenød og nældefeber. I sjældne tilfælde kan man også få et allergisk shock, som er en voldsom og livstruende allergisk reaktion, hvor hele kroppen reagerer. 

Der er derfor ingen tvivl om, at fødevareallergi kan være en alvorlig sag. Den vigtige information bliver i plakatserien kombineret med et sprogligt twist, der sætter fokus på, hvordan det kan føles at have fødevareallergi.

Vil du ha' en gratis plakat?

Er du medlem af Astma-Allergi Danmark, kan du som medlemsgave få tilsendt en eller flere af plakaterne. Det er gratis og gælder, så længe lager haves.  Skriv til info@astma-allergi.dk, og oplys dit medlemsnummer samt hvilken plakat, du ønsker skal pynte i dit hjem.

Alle har samtidig mulighed for at få en af de flotte plakater op på væggen, da de gratis kan printes fra Astma-Allergi Danmarks hjemmeside. Hæng den fx i køkkenet, hvor maden tilberedes, eller spørg i børn eller børnebørns institution eller skole, om du må hænge en plakat op der. 

En del af projekt Madallergi

Udviklingen af plakatserien er en del af Astma-Allergi Danmarks Projekt Madallergi målrettet folkeskoler.

Alle folkeskoler har fået tilsendt plakaterne, og Astma-Allergi Danmark har desuden udarbejdet undervisningsmateriale til skolerne om fødevareallergi til faget Madkundskab. 

I november afholder Astma Allergi Danmark en konkurrence, hvor folkeskoleklasser kan indsende et eller flere forslag til en allergivenlig opskrift.

Den klasse, som får flest ”likes” på Astma-Allergi Danmarks Facebookside for deres opskrift, vinder 3.000 kroner til en valgfri aktivitet for hele klassen

Nyhed: 5.10.2017


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning