Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Høj faglighed og ny forskning

 
 

d. 22.01.2014 - 55 spørgelystne deltagere var med, da vi endnu engang afholdt vores succesfulde astmakursus for voksne i selskab med astmaprofessor Vibeke Backer fra Bispebjerg Hospital.

På kurset kan du bl.a. høre om, hvad astma er og hvilke forskellige kombinationer af medicinsk behandling, der findes. Der var i løbet af kurset også tid til at stille spørgsmål til astmaprofessoren. Første kursus blev afholdt i København.

Det sagde deltagerne

Marlene og Frantz Gram Remmer, 44 og 33 år, Hedehusene

"Vi har allerede anbefalet kurser til flere, vi kender. Professor Vibeke Backer var en supergod formidler. Hun pakker ikke tingene ind, og hun taler heller ikke folk efter munden. Det kan jeg godt lide, og det gør det nemmere at forstå hendes budskaber. Det mest givtige var at få at vide, at man ikke skal lade sig nøje, for der er så mange muligheder for at gøre det bedre og anderledes. Min mand har haft astma, siden han var omkring 5-6 år, men der er aldrig rigtig blevet taget hånd om den. Han har en fuldstændig ukontrolleret astma og tager cirka fem pust om dagen af den blå medicin. Så det var noget af en øjenåbner for os, at han er så underbehandlet. Han er konstant træt og uoplagt, og det hænger selvfølgelig sammen med, at han ikke kan få vejret. Det er jo totalt uforsvarligt, så nu har vi fået booket en tid hos lægen."

 

Gitte Risgart, 47, København

"Kurset kan helt klart anbefales til andre. Jeg fik måske især meget ud af det, fordi jeg er forholdsvis ny astmapatient. Først tænkte jeg, at et kursus på tre timer var lang tid, men det føltes slet ikke sådan. Det var rigtig interessant at få at vide, at man ikke bare skal affinde sig med at en tilfældig sygeplejerske giver en noget medicin, og så tager man det uden at det har den store effekt. Jeg løber med nogen og jeg kan blive så frustreret over, at jeg ikke kan løbe så stærkt som dem, selv om jeg ved, at jeg er i ligeså god form. Det er som om jeg kun kan yde 80 %, og der var det interessant at høre Vibeke Backer fortælle, at der er masser af muligheder for at prøve noget andet, hvis man ikke synes man er helt i gear. Det var også interessant at høre, at ved at dyrke mere motion, kan man få det bedre. At jo mere man prøver og bliver ved, jo bedre får man det, for det er også min egen erfaring."

 


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

 

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning