Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Guide: På ferie med astma og allergi

 
Er du klar til vinterferien? Mange drager i de kommende uger syd eller nord på for at suse ned af pister eller komme lidt væk fra vinterkulden. Som astmatiker og allergiker kan du med lidt forberedelse sørge for, at ferien bliver det velfortjente afbræk, som du drømmer om. Astma-Allergi Danmark har derfor her samlet tre af de vigtigste råd til rejsen.
 

1.  Hav styr på din rejseforsikring

 
Det er ærgerligt at opdage, at du har glemt rejseforsikringen, når du er på vej mod ferielandet. Er uheldet ude, kan du nemlig ikke længere bruge det gule sundhedskort som rejseforsikring. Slip for svedige håndflader ved at benytte:
 
  • Den offentlige rejsesygesikring: det blå EU-sygesikringskort.
  • En privat rejseforsikring som du køber gennem et forsikringsselskab eller rejseselskab, og som du har brug for ved ferie i udlandet. 
 
Vær især opmærksom på, at det blå kort stiller større krav til kronisk syge. Ønsker du yderligere dækning, end hvad du kan få med det blå EU-sygesikringskort, kan du tegne en rejseforsikring hos dit forsikringsselskab. Du skal dog kontakte dit forsikringsselskab, hvis du vil være sikker på, hvordan din rejseforsikring dækker kronisk eller eksisterende sygdom, herunder om dit forsikringsselskab kræver forhåndsgodkendelse inden afrejse.
 
 

2. Tjek op på din medicin
 

Det er ofte en god idé at tale med din læge inden rejsen. Sammen kan I finde ud af, om du har nok medicin under hele ferien, eller om der er særlige forhold, der gør, at du ikke bør rejse. Lægen kan også give gode råd til, hvilke faresignaler der er tegn på akut forværring af dine symptomer, og hvad du skal gøre, hvis du havner i en akutsituation.
 
Vær også opmærksom på, at der er nye regler for håndbagage under flytransport. Nogle væsker er dog undtaget fra EU's regler. Det drejer sig for eksempel om babymad, medicin og lignende, som må medbringes til brug på flyrejsen i større kvanta end 100 ml. Men vær forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.
 
 

3. Find den parfumefri rute
 

Flyver du fra København, har du mulighed for at undgå den værste parfume ved at vælge den parfumefri rute i Kastrup lufthavn. Du finder ruten, hvis du går til venstre lige efter sikkerhedskontrollen. Så slipper du for, at parfumen trigger din astma, MCS eller følsomme luftveje inden take-off.
 
 
 
 
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning