Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Gå efter god kemi, når du handler på nettet

Med kampagnen ”Gå efter god kemi”, som Astma-Allergi Danmark er en del af, opfordrer Miljøstyrelsen dig som forbruger til at tænke over indholdet i de produkter, du køber på nettet.

Miljøstyrelsens kampagne "Gå efter god kemi"

Vær opmærksom på indholdet i produkter købt på nettet. Foto: Miljøstyrelsen

Gå efter god kemi, når du handler plejeprodukter, badedyr og legetøj på nettet. Det er hovedbudskabet i Miljøstyrelsens nye kampagne ”Gå efter god kemi”, som Astma-Allergi Danmark tager del i.

Kampagnen opfordrer dig som forbruger til at være opmærksom på indholdsstofferne i de produkter, du køber online. Miljøstyrelsen fremhæver, at det er særligt vigtigt at være opmærksom på kemien, når du handler i webshops uden for EU.

Tre gode råd når du handler på nettet

Når du handler plejeprodukter på webshops inden for EU, er du beskyttet af EU’s kemiregler.  Køber du i stedet plejeprodukter på webshops uden for EU, er der en risiko for, at produkterne indeholder stoffer, der er forbudt at bruge i Danmark. Produkterne kan også have en anden sammensætning af stoffer, end der er tilladt i Danmark.

Miljøstyrelsen har udarbejdet tre gode råd til at hjælpe dig som forbruger. De tre råd gør det nemmere for dig at gennemskue, om du er beskyttet af EU’s kemiregler, når du handler på nettet:

  1. Tjek, hvilket land varen bliver sendt fra. Er det inden for EU, er du beskyttet af EU’s kemiregler.
  2. Tjek sælgeren. Webshops inden for EU skal oplyse telefonnummer, mail, adresse og navn.
  3. Drop købet, hvis prisen er for god til at være sand.

Astma-Allergi Danmarks allergimærkning er dit trygge valg

Hvis du vælger plejeprodukter med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic – både når du handler på nettet og i butikkerne – kan du være sikker på, at produkterne er uden parfume og andre indholdsstoffer med særlig allergirisiko.

Bag Astma-Allergi Danmarks allergimærkning sidder fageksperter, som vurderer alle de indholdsstoffer, som bruges i produkter med Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic. Mærkerne fungerer som et troværdigt pejlemærke for alle, der ønsker at tage et aktivt valg i forhold til at nedsætte risikoen for at udvikle hudallergi.

Brug vores app, Kemilex, til selv at undersøge indholdet i dine plejeprodukter. Du kan også bruge app'en til at finde produkter med Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic.

Nyhed: 05.11.2019

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.
Vi er din medlemsforening.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning