Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Fuldt hus til Høfeberskolen

Sparring, spørgsmål og ny viden var i fokus til Astma-Allergi Danmarks velbesøgte Høfeberskole i København for unge og voksne.


Spørgelysten var stor blandt deltagerne til Høfeberskolen i København. Foto: Henriette Baun Gautier

Høfeberskolen i København er netop begyndt. Det er en aften i slutningen af maj. Alle stolerækker er besat, notesblokke er fremme, og opmærksomheden er tunet ind på høfeber.

– Hvad mærker I? Hvilke symptomer har I? spørger overlæge Linda Makowska Rasmussen, speciallæge i lungemedicin og fagområdespecialist i allergi, som denne aften er underviser på Astma-Allergi Danmarks Høfeberskole.
– Kløe i ganen, nys, næsen løber, lyder det fra salen.
– Og kløe i svælget. Det er næsten det værste af det hele, tilføjer en kvindelig deltager. 
– Kan I andre også mærke det? spørger Linda Makowska Rasmussen.
Hænderne flyver op i luften hos stort set alle 64 deltagere. Mange nikker også samtykkende, da de typiske høfebersymptomer bliver beskrevet, som flere kunne mærke, da pollentallet for birk var på sit højeste i starten af året.

Mere end en million danskere har høfeber og kæmper eksempelvis med symptomer som rindende næser og kløende øjne. Og interessen for at deltage på Astma-Allergi Danmarks Høfeberskoler har også været stor. Der har været fuldt hus og ventelister til alle tre Høfeberskoler, der er blevet afholdt i maj måned i byerne Odense, Aarhus og København. 

Sparring og ny viden

Til Høfeberskolen får deltagerne ny viden om symptomer, behandling og gode råd til hverdagen med høfeber og allergi over for dyr, husstøvmider og pollen. I løbet af aftenen har deltagerne stillet spørgsmål til underviseren, fået rådgivning og delt erfaringer med andre medlemmer af Astma-Allergi Danmark. 

En af dem er Jeanette Pram Bjørnberg Jørgensen. Hun er mor til Viktor på fire år, der døjer meget med høfebersymptomer og blandt andet har allergi over for husstøvmider og pollen.
– Jeg er taget på Høfeberskole, fordi jeg mangler sparring og viden om høfeber. For jeg synes, at det er en jungle at finde rundt i, siger Jeanette Pram Bjørnberg Jørgensen.

Et andet medlem, Hanne Petersen, har også tilmeldt sig for at få nogle fif til, om hun kan ændre noget i hverdagen, som kan hjælpe på hendes astma og høfeber.
– Jeg har fået virkelig meget ud af Høfeberskolen. Jeg lærte en masse om, hvad sygdommen er og fik sat nogle ting på plads, som jeg var i tvivl om.

Medlemmer fortæller:
Hvorfor er du på høfeberskole?


 

– Jeg vil gerne vide mere om høfeber og astma. Jeg har haft høfeber lige så længe, jeg kan huske. Astma har jeg haft siden midten af 20’erne. Tidligere kunne jeg især mærke min høfeber, når jeg klippede hæk og slog græs. Men det er blevet mere tåleligt, siden jeg blev vaccineret mod husstøvmider, birk og græs for fire år siden.

Torben Corell Iversen, medlem


 

– Jeg har en søn på fire år, som er allergisk for rigtig mange ting. Jeg er taget på Høfeberskole, fordi jeg mangler sparring og viden om høfeber. For jeg synes, at det er en jungle at finde rundt i.

Jeanette Pram Bjørnberg Jørgensen, medlem


 

– Jeg har fået virkelig meget ud af Høfeberskolen. Jeg lærte en masse om, hvad sygdommen er, og fik sat nogle ting på plads, som jeg var i tvivl om. 

Hanne Petersen, medlem

Nyhed: 28.05.2019

Medlemskab for dig med høfeber

Hvis du lider af høfeber, står du ikke alene. Over 1 million danskere har nemlig høfeber, når du kommer i kontakt med fx pollen, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med høfeber har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores nyhedsarkiv


Astma-Allergi Danmark skriver nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Find nye og gamle artikler i vores nyhedsarkiv her

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

 

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning