Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Fotoreportage fra allergitest på Christiansborg

Jeppe Jakobsen (DF) lagde som den første arm til, da Astma-Allergi Danmark besøgte Christiansborg. - Jeg har tidligere været i behandling for astma, så det er et område, som altid har haft min bevågenhed. Jeg er også ud af en allergikerfamilie, så jeg synes, det var interessant at blive testet, men også at få lidt mere viden omkring området. Netop det, at antallet af allergikere er stigende, gør, at vi er nødt til at have fokus på området som politikere. Det tager jeg med mig fra i dag, siger Jeppe Jakobsen (DF).

 


Også Christine Antorini (S) var optaget af den store stigning i allergi: - Det er tankevækkende præcis, hvor meget allergi er stigende. Det er nok sammensætningen af mange forskellige ting, som gør, at flere og flere reagerer – og det er den cocktail af reaktioner, som jeg synes er bekymrende, men som man også skal have viden om for at finde ud af, hvordan man kan forebygge.

 

Netop forebyggelse er noget af det, som Karina Due (DF) er særligt interesseret i: - Astma og allergi er et af de områder, hvor det er utrolig vigtigt, at man får lavet noget forebyggende, så man fanger det tidligt. På den måde kan man komme i en god behandling og være det værd, man skal på arbejdsmarkedet, men så sandelig også for selv at få en god livskvalitet.

 


Også de store omkostninger på astma- og allergiområdet optog flere af politikerne. - Det er klart, det er en udfordring, og når man kender nogle, der har allergi, ved man også, hvordan det generer. Det er selvfølgelig også en omkostning for samfundet på mange måder. Men værst er det jo, at mange måske går rundt med allergier, som de ikke ved, de har og bruger forkerte ting, som gør, at deres livskvalitet bliver forringet. Så jeg mener, vi som samfund bør løfte opgaven med at sikre, at vi får opdaget allergierne i tide, og at folk kommer i behandling, siger Mogens Jensen (S).

 

Omkostningerne er ligeledes noget, der optager Yildiz Akdogan (S): - Der er ingen tvivl om, at det er et stort og vigtigt område - der er flere og flere borgere, som bliver allergiske. Derfor er det bestemt et område, der skal fokus på, fordi det har så store konsekvenser både i forhold til den enkelte person, men også for samfundet.
 

Da Astma-Allergi Danmark spørger om Karin Nødgaards (DF) holdning til, hvad der er vigtigt politisk i forhold til astma og allergi, understreger hun især nødvendigheden af udredning: - Det er vigtigt, at der er dækning på det her område, så folk kan blive undersøgt. Nu hører jeg, at der er lange ventetider, og at man kan ikke leve op til loven i forhold til udredningsgarantien på en måned. Det synes jeg er et problem, hvorfor jeg også gerne vil opfordre Astma-Allergi Danmark til at gøre sin stemme lidt højere i forhold til det politiske, som ved fx at komme herind i dag og fortælle os om nogle af udfordringerne.

 


Som den sidste politiker slog sundhedsordfører Jonas Dahl (SF) vejen forbi Astma-Allergi Danmarks allergiklinik. Her blev han både testet for allergi og fik målt sin lungefunktion for at blive testet for tegn på astma.

 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning