Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Forskning: Ny allergikur er måske i vente

I dag er det at blive vaccineret mod allergi en tidskrævende affære, hvor man er i behandling i årevis. Men danske forskere giver med en ny allergikur håb til, at en ny metode frem over vil gøre behandlingen langt hurtigere.
 
Det er forskere fra Aarhus Universitet, som i øjeblikket tester den nye allergikur. Formålet er at finde ud af, om tre effektive indsprøjtninger over et par måneder er nok. Det vil betyde, at man som allergiker kan se frem til kraftigt at reducere antallet af besøg hos lægen, hvis udviklingen af den nye allergikur lykkes.
 


Behandling skal testes i flere forsøg


De foreløbige resultater er positive, og på baggrund af dem skal behandlingen nu testes i større skala. Her vil forskerne inkludere 200 patienter fra Østjylland.
 
Egentlig er den nye vaccine den samme, som anvendes i dag. Forskellen er, at den sprøjtes ind i lymfekirtlen i stedet for under huden. Ifølge forskerne gør det vaccinen mere effektiv, men også langt sværere at give, fordi lymfekirtlens størrelse svarer til en ært – og det er den samme kirtel, som skal rammes hver gang.

Studiet er ikke afsluttet endnu. Som det ser ud nu, er det derfor for tidligt at sige, om der i fremtiden åbnes op for behandling med den nye allergikur.
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning