Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Forskning: Kan D-vitamin forebygge astma?

Risikoen for at få astma kan måske nedsættes hos børn, hvis gravide får et ekstra tilskud af D-vitamin under graviditeten. Sådan lyder hypotesen fra et hold danske forskere hos Dansk BørneAstma Center, der sammen med forskere fra Harvard Medical School i to forskellige studier har set på sammenhængen mellem vitaminet og astma.

Studierne giver dog ikke endelige svar på, om D-vitamintilskud har en effekt. Alligevel pointerer forskerne, at der godt kan være en positiv sammenhæng, hvor tilskud af D-vitamin mindsker risiko for at udvikle astma hos barnet.

Blandt andet har forskerne lagt de to studier sammen med et tredje engelsk studie og får herved indikationer på, at et ekstra tilskud af D-vitamin kan nedsætte antallet af børn, der udvikler astma. Inden der kan drages konklusioner om sammenhængen, er der dog behov for større undersøgelser.

Desuden kan man på nuværende tidspunkt ikke sige noget præcist om en optimal dosis, eller om det vil have samme effekt at give tilskuddet til børnene.

Kilde: Videnskab.dk


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning