Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Forskning: Forskel på astma mellem by og land

Foto: Colourbox
Et hold danske forskere fra Aarhus Universitet har for nylig offentliggjort et studie, der viser, at der er forskel på, hvor mange der får astma afhængigt af, hvor de vokser op. Mere præcist har de fundet, at der er gradvist færre, som får astma, jo længere væk fra storbyen de befinder sig på en skala mellem gård og storby.
 
I alt har forskerne set på data fra 11.123 mennesker i Danmark og andre nordiske lande. Dermed hviler det nye fund på et solidt grundlag, der tydeligt viser en tendens, hvor der er færrest, der ender med at få astma som voksen efter at være vokset op på en gård med dyr og flest efter opvækst i en storby.
 
Det er dog for tidligt til, at forskerne bag den nye undersøgelse kan konkludere, hvorfor det forholder sig sådan. Men de peger blandt andet på, at både mængden og variationen af bakterier og svampe, som du bliver udsat for i barndommen, kan spille en rolle. 
 
- Vi kan endnu ikke sige, hvorfor det forholder sig sådan, men vi har en hypotese om, at mængden og variationen af bakterier og svampe, som man bliver udsat for i barndommen spiller ind. Jo flere bakterier, der findes i miljøet, desto lavere risiko for astma, siger studiets førsteforfatter, ph.d.-studerende Signe Timm fra Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet.
 
 
Kilde: Aarhus Universitet

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning