Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Forskning: Forebygger modermælkserstatning allergi?

Foto: Colourbox
Fylder du dit barns sutteflaske med specialfremstillet – også kaldet højt hydrolyseret - modermælkserstatning? Så følger du Sundhedsstyrelsens anbefalinger, hvis amning ikke er muligt, og dit barn har høj risiko for at udvikle allergi.
 
Den særlige mælk er nemlig kendt for at forebygge allergi hos børn, der er særlig udsat for at udvikle allergi, fordi nogle i den nærmeste familie har allergi. Men de seneste dage har de højt hydrolyserede mælkeprodukter været til debat.
 
Det sker, efter en ny undersøgelse fra Storbritannien har fundet, at der ikke er videnskabeligt bevis for, at modermælkserstatningen forebygger allergi. Undersøgelsen sætter dermed spørgsmålstegn ved myndighedernes anbefalinger på området.
 


Forebyggelse er kompleks

Hos Astma-Allergi Danmark tager man den nye undersøgelse til efterretning, men følger fortsat Sundhedsstyrelsens udmeldinger på området.
 
- Vi forholder os til Sundhedsstyrelsens anbefalinger på området, som også er i overensstemmelse med de europæiske retningslinjer for forebyggelse af allergi, siger Betina Hjorth, der er rådgivningschef i Astma-Allergi Danmark.
 
Hun er dog overbevist om, at den nye undersøgelse inkluderes og vægtes sammen med de andre undersøgelser på området, når de gældende retningslinjer skal revideres. Først efter en sådan gennemgang vil det være muligt at vurdere, om anbefalingerne skal ændres.
 
Kilde: Videnskab.dk.

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning