Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Forebyg håndeksem med ny app

Op mod hver 10. voksne dansker døjer med håndeksem. Ofte rammer eksemet personer i bestemte erhverv, hvor forhold som hyppig håndvask og kontakt med hudirriterende eller allergifremkaldende stoffer er med til at give en større risiko for at forværre eller udvikle håndeksem.

Håndeksem kan i værste tilfælde betyde, at du bliver sygemeldt, må omskoles eller skifte job. Astma-Allergi Danmark har derfor sammen med Videnscenter for Allergi arbejdet på at finde en løsning, der kan mindske risikoen for, at unge rammes af håndeksem under deres uddannelse. Den løsning er man nu et skridt tættere på med den nye app, Håndeksem, der er fyldt med gode råd om, hvordan du forebygger håndeksem.

- App’en skal gøre det lettere at undgå håndeksem. Med gode råd til, hvornår og hvordan man bør bruge handsker, cremer og håndvask, håber vi, at den kan hjælpe elever på landets erhvervsskoler med i højere grad at styre uden om nogle af de stoffer, som kan irritere huden og give håndeksem, fortæller Astma-Allergi Danmarks rådgivningschef, Betina Hjorth.


Sådan undgår du håndeksem

​Når du vil undgå eksem og kontaktallergi på hænderne, er det først og fremmest vigtigt at vide, hvad du er særligt udsat for. I app’en er der derfor en joboversigt, hvor du kan se, hvilke stoffer og forhold du især skal være opmærksom på i netop dit job. Fx kan du vælge mellem jobs som frisør, mekaniker, social- og sundhedshjælper eller fødevaremedarbejder.

Samtidig kan du med funktionen ”Hudpleje” finde generelle råd om, hvordan du forebygger håndeksem og vejledning til, hvad du gør, hvis du udvikler håndeksem. Derudover kan du med funktionen ”Din hånd” holde øje med udviklingen i dit eksem ved løbende at tage billeder af dine hænder, så du kan sammenligne og holde øje med rødme og små blærer, der kan være tegn på eksem. Endelig kan du med kategorien ”Quiz” teste din viden om håndeksem.

​App’en indgår som en del af et undervisningsmateriale til erhvervsskoler, da eleverne her er i særlig stor risiko for at udvikle håndeksem. Men app’en kan anvendes af alle, der døjer med håndeksem eller som gerne vil vide mere om at forebygge eksem.

 

App’en er gratis og udarbejdet med støtte fra Undervisningsministeriets udlodningsmidler. Den kan downloades i AppStore til iPad og iPhone og i GooglePlay til Android. Bare søg efter Håndeksem fra Astma-Allergi Danmark.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning