Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Fold lungerne ud med ny flip-flap

Idræt er sundt for alle – også for elever med astma. Derfor har Astma-Allergi Danmark lavet en ny kæmpe flip-flap med nøje udvalgte idrætsøvelser, som tager hensyn til, at astmabørn også kan være med.

Foto: Tine Duch
Op mod hvert 10. skolebarn har astma. Det svarer til, at hver skoleklasse har en til to elever med sygdommen. Som idrætslærer er det derfor vigtigt at vide, hvordan man giver elever med astma mulighed for at deltage på lige fod med deres raske klassekammerater.
 
Astma-Allergi Danmark har derfor udviklet et undervisningsmateriale til landets folkeskoler, som består af en flip-flap, plakat og læringsark. Materialet skal gøre det let at tage hensyn til elever med astma, når der er idræt på skemaet.

- Astma og idræt går godt i spænd, så længe astmaen er velbehandlet. Det er dog vigtigt at lytte til ens krop, når man dyrker idræt, så man undgår at fremprovokere anstrengelsesudløst astma. Det giver flip-flappen nogle konkrete øvelser til, siger rådgivningschef i Astma-Allergi Danmark, Betina Hjorth.
 

Koordination, kondition og kræfter

Flip-flappen gør det let at få bevægelse og leg ind i undervisningen og træner både elevernes koordination, kondition og kræfter. Og så er flip-flappen sjov og god til at skabe kontakt mellem eleverne, da den motiverer til, at de samarbejder for at få legene til at fungere. Som bonus kan flip-flappen let kombineres med at lære de yngre elever farver, tal og ord.
 
Desuden er der udviklet en række forslag til, hvordan flip-flappen bruges bedst muligt på de forskellige klassetrin. Eleverne kan også selv udvikle øvelserne, så de bliver sværere at gennemføre, eller de kan folde deres egne flip-flapper som en vej til mere bevægelse i skoledagen.
 
Selvom flip-flappen er udviklet til undervisningsbrug, er den også oplagt, når eleverne har brug for en pause eller i frikvarteret. Ligesom den selvfølgelig kan anvendes af alle, der ønsker inspiration til øvelser, der er gode for børn med astma.

Flip-flappen er udarbejdet med støtte fra Undervisningsministeriets udlodningsmidler.


Vil du også prøve flip-flappen?

Bestil flip-flappen ved at ringe på telefon 43 43 59 11 eller ved at skrive til info@astma-allergi.dk.

Deltag i debatten på Facebook

 

Idræt er sundt for alle – også for børn med astma. Derfor har vi lavet en ny kæmpe flip-flap med idrætsøvelser. Alle ø...

Opslået af Astma-Allergi Danmark på 30. november 2016

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning