Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Få et sundere indeklima

Foto: Colourbox
Madlavning, tøjvask, rygning, brændeovne og hygge med stearinlys er blandt de værste syndere, når det kommer til forurening af indeklimaet. Det viser en ny udgivelse fra Center for Indeklima og Sundhed i Boliger, der samler viden om forskellige kilder til forurening i boliger.
 
Størstedelen af forureningen i vores boliger stammer dermed fra os selv, mens forureningen fra trafikos, der kommer udefra, kun udgør en fjerdedel af forureningen. Og forureningen er et problem. Et dårligt indeklima kan nemlig være skyld i træthed, hovedpine og allergiske symptomer. 

Desuden kan et dårligt indeklima i værste tilfælde påvirke udvikling af astma og forværre symptomer hos personer, der i forvejen døjer med astma og allergi. Når vi samtidig tilbringer 80 til 90 procent af vores tid indenfor, er det derfor særlig vigtigt, at der er et indeklima i hjemmet, som både er rart og sundt at være i.
 

Vejen til et bedre indeklima

Der er mange forhold som beliggenhed og byggekonstruktion, der påvirker indeklimaet i ens bolig. Men heldigvis kan man ofte godt selv gøre noget for at forbedre indeklimaet i hjemmet.
 
Fx konkluderer forskerne bag udgivelsen, at ventilation har stor betydning for luftkvaliteten i boligen. Derfor er det en god idé at sikre et godt luftskifte og lufte ud med gennemtræk flere gange om dagen.
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning