Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Få ekstra tid til eksamen

Foto: Colourbox
Vidste du, at du kan søge om ekstra tid til de skriftlige og mundtlige eksamener, hvis du har astma og allergi? Det kan du, fordi både astma og allergi i en eksamenssituation kan regnes som et handicap, hvis det påvirker din mulighed for at gennemføre eksamen på lige fod med dine raske klassekammerater.
 
For at få ekstra forberedelsestid er det dog nødvendigt, at du henvender dig til skolen i god tid, så de kan nå at behandle din ansøgning. Har du ikke allerede søgt, opfordrer Astma-Allergi Danmark derfor til, at du skynder dig at gøre det.


Sådan søger du om ekstra tid


Kontakt skolens leder, og forklar, at du ønsker at søge om dispensation på grund af din astma eller allergi. Det er skolelederen eller institutionen, der skal afgøre, om du kan få ekstra tid eller flere pauser til eksamen. Hvor meget ekstra tid, du eventuelt får, fastsættes individuelt. 

Din læge behøver ikke at udtale sig, men skolen kan bede om at få en udtalelse fra lægen. Derfor kan det være en god idé at få en skriftlig erklæring fra din læge om, hvordan din astma eller allergi påvirker dig i en eksamenssituation.
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning