Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Få din nældefeber under kontrol

Kløende og røde hævelser på huden er blandt typiske reaktioner, når hånden eller benet strejfer en brændenælde. Reaktionen har lagt navn til det udslet, der hedder urticaria, og som i folkemunde kaldes nældefeber. Selv om det røde og kløende udslet måske ikke lyder af noget særligt, kan det være meget invaliderende.
 
Organisationer over hele verden sætter derfor fokus på området den 1. oktober, hvor det er Verdens Urticariadag 2015 (World Urticaria Day). Formålet med dagen er at sikre bedre sygdomskontrol og korrekt behandling af nældefeberen.
 

Kend din nældefeber

Årets tema ved urticariadagen 2015 er at gøre personer med nældefeber opmærksomme på, om deres nældefeber er under kontrol. Derfor er der til dagen udviklet en test, som du kan tage for at undersøge, om din nældefeber er velbehandlet.

Testen kan hjælpe dig med at finde ud af, om du bør optimere din behandling og dermed genvinde kontrollen over nældefeberen. Samtidig er den årlige urticariadag tænkt som en mulighed for at øge politikere, pressen og lægers opmærksomhed på nældefeber.
 

Få overblik over din nældefeber

Måske har du også prøvet at sidde hos lægen og haft svært ved at beskrive din nældefeber? Her kan app’en ”Nældefeber” hjælpe dig. Med app’en kan du registrere symptomer på din nældefeber og skabe overblik over dem, så de er lige ved hånden næste gang, du har tid hos lægen.
 
App’en er gratis og udviklet af Novartis og kan blandt andet bruges til at registrere antallet af daglige nælder og på en skala placere, hvor meget de klør. Det er også muligt at måle nældefeberens indvirkning på ens daglige livskvalitet, som man fx kan vise til sin læge efterfølgende.
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning