Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Følg dit barns udvikling

Foto: Colourbox
 
Hvad skal du være opmærksom på, hvis du har mistanke om, at dit barn har astma, allergi eller eksem? Hvordan spotter du symptomerne? Og hvordan indretter du bedst muligt børneværelset, så du får et sundt indeklima? Det og meget mere giver Astma-Allergi Danmark svar på i Min-Maves tumlingekalender.
 
Alle børn kan få eksem, astma og allergi – også selv om der ikke i forvejen er allergi i familien. Hvis hverken forældre eller søskende har en overfølsomhedssygdom, så har barnet alligevel 5 – 10 procents risiko for at udvikle en eller anden form for allergi. Har forældre samme allergi, er risikoen for, at barnet udvikler en overfølsomhedssygdom helt op til 70 procent. 
 
Med tumlingekalenderen kan I som forældre selv være med til at holde øje med eventuelle symptomer på de tidspunkter, hvor de typisk viser sig hos barnet. Det er afgørende, for jo hurtigere I kommer til lægen og får stillet en diagnose og får hjælp til behandling, jo bedre for barnet.
 

 

Forebyg allergi hos dit barn

 
Som forælder får I også en række gode råd til, hvordan I kan forebygge allergi hos jeres barn – blot ved at ændre på vaner og daglige rutiner. Ifølge undersøgelser er næsten hvert fjerde barn, der bliver testet allergisk overfor kemiske stoffer. Og det er muligt at forebygge. Risikoen for at få kontaktallergi hænger nemlig tæt sammen med, hvor meget man udsættes for kemiske stoffer. 
 
Alle plejeprodukter indeholder kemiske stoffer, men nogle kemiske stoffer som fx parfume og konserveringsstoffer udvikler man lettere allergi over for end andre. Jo større områder af huden der udsættes og jo længere tid, jo større er risikoen. Og har du eller dit barn først fået kontaktallergi, så er det for livet. Derfor er der god grund til at være opmærksom og bruge de kemiske stoffer med omtanke.
 
Allergimærket Den Blå Krans fra Astma-Allergi Danmark er en nem måde at sikre, at de produkter, du bruger, giver en minimal risiko for kontaktallergi. Med app’en KEMILEX kan du let og hurtigt finde ud af, om et bestemt stof er allergifremkaldende, når du fx står nede i supermarkedet.
 

 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning