Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

EU forbyder MI i cremer, deodoranter og make-up

Colourbox
EU har tirsdag den 5. april vedtaget et forslag om at forbyde det stærkt allergifremkaldende stof MI i kosmetiske plejeprodukter, som bliver på huden. Det betyder, at MI fra årsskiftet ikke må bruges i fx cremer, make-up og deodoranter.

Afgørelsen falder efter pres fra blandt andet Danmark, hvor forskere fra Videncenter for Allergi har været med til at dokumentere MI’s allergifremkaldende effekt. Astma-Allergi Danmark er meget tilfredse med afgørelsen.

- Det er en stor sejr for forbrugerne, som får nemmere ved at undgå MI, når de skal vælge plejeprodukter, siger chefen for allergimærket Den Blå Krans, Rikke Bille.    


Kampen mod MI fortsætter

Brugen af MI, som udover at bruges i plejeprodukter også kan findes i maling og en lang række andre produkter, har længe været omdiskuteret, og i Danmark har hudlæger set en stigning i antallet af folk, der udvikler allergi over for MI. Men selvom det nye forbud er et vigtigt skridt på vejen, er kampen ikke slut endnu.

Forbuddet omfatter nemlig ikke produkter som fx shampoo, showergel og barberskum, der skylles af huden. Rikke Bille håber, at EU på sigt også forbyder MI i den type af produkter, så forbrugerne kan tage helt trygge valg, når de skal vælge plejeprodukter til dem selv eller deres børn.

Det er dog muligt allerede nu helt at undgå MI i sine plejeprodukter, hvis man går efter allergimærket Den Blå Krans, hvor MI ikke er tilladt. 

Forbuddet betyder, at produkterne ikke længere vil være at finde på butikkernes hylder fra årsskiftet.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning