Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Et trygt børneliv med astma

Se Astmanaut filmen

Når et barn får konstateret astma, opstår der ofte en masse spørgsmål både hos barnet selv og forældrene. For hvad er astma egentlig? Hvordan kan man leve livet og fx dyrke sport ligesom kammeraterne? Og hvad kan du som forælder gøre for at skabe tryghed for dit barn? 
 
Også lærere og pædagoger står i en helt ny situation, hvor de i skolen skal skabe tryghed for barnet og vide, hvad de som lærer kan gøre for, at deres elev kan deltage i aktiviteter på lige fod med de raske klassekammerater.
 
Viborg Kommune og Børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg er derfor gået sammen om projektet Astmanaut, der er sat i verden for at skabe tryghed for skolebørn med astma. Projektet klæder alle omkring barnet på med viden, så de får forståelse for behandlingen af astma og opnår konkrete færdigheder, som gør det nemmere at styre astmabehandlingen og handle korrekt i tilfælde af et anfald.
 
 

Er du den næste Astmanaut?

Idéen bag Astmanaut er, at alle med en relation til barnet kan uddanne sig til ”Astmanauter”, der er personer, som kan navigere i et børneliv med astma, og som hjælper med at udbrede kendskabet til astma. 
 
På hjemmesiden Astmanaut.dk kan man både se en film og få gode råd til, hvordan man bedst muligt hjælper et barn med astma. Fx er det muligt at blive klogere på, hvilke situationer i barnets hverdag, som kræver lidt ekstra planlægning i forhold til astmaen. Det kan fx være, når barnet skal på lejrskole eller overnatte i hjem med røg eller pelsdyr. Så der er ingen undskyldning for ikke at blive en ægte Astmanaut.
 
Gennem projektet tilbydes der også en gratis Astmanaut-mappe til familier i Viborg Kommune, der har et barn med astma. Mappen indeholder brochurer og postkort til uddeling, astmakort, som kan udfyldes med oplysninger om barnets medicin, samt en astmataske, der er nem at have med på farten. Bliver mappen en succes, håber man hos Viborg Kommune, at også andre kommuner vil benytte sig af tiltaget.
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning